PRTAJIN SAMO ZA TPORTAL

Bivši hajdukovac nakon utakmice života: To od Schweinsteigera nisam očekivao...

28.09.2023 u 10:16

Bionic
Reading

Nogometaši njemačkog drugoligaša Wehen Wiesbadena namučili su RB Leipzig, branitelja naslova pobjednika kupa. Prošao je Leipzig pobjedom 3:2, ali nakon drugog gola Ivana Prtajina gostima nije bilo svejedno. Zadranin, koji je zabljesnuo u Njemačkoj prošle sezone, za svoju je igru dobio velike komplimente

Wehen Wiesbaden bio je spreman za veliko iznenađenje. No u prvom kolu njemačkog kupa kao pobjednik je ipak izašao aktualni branitelj ovog natjecanja, RB Leipzig.

Osim Slovenca Šeška, koji je spasio bundesligaša od ispadanja, odličnu je utakmicu odigrao Ivan Prtajin, 27-godišnji Zadranin koji je svojevremeno nosio i dresove Arbanasa, Trešnjevke, Zagreba, Udinesea, Hajduka, Dugopolja, Rode, Schaffhausena, Olimpije...

Od prošle sezone je u Wiesbadenu, s kojim je izborio ulazak u njemačku drugu ligu. I već tada je zapeo za oko brojnim njemačkim klubovima. I ne samo njima.

>> Hajduku nije valjao, trenirao sa zvijezdama ManUtd-a i Napolija, a Nijemce je zaludio

Ova utakmica bila je prilika da vas upozna cijela Njemačka, jer bili ste na programu nacionalne televizije.

'Da, svi su već igrali, tako da smo jučer jedino mi bili na 'programu'. A što reći? Još se nisam ni pravo razbudio, već idem na trening. Pod dojmom sam još uvijek. Velika je šteta što smo izgubili, jer cijela je momčad odigrala vrhunski. U zadnjih 10-ak minuta imali smo dvije, tri dobre prilike za izjednačenje. A onda je pitanje kako bi završilo. Osim toga, izbaciti takvog velikog suparnika - bila bi to priča koja ostaje u sjećanju cijelog života. Istina, i ja sam iskočio u prvi plan, ali to je plod rada cijele ekipe', rekao je za tportal Prtajin, strijelac dva gola, od kojih je prvi uistinu senzacionalan (proširio se društvenim mrežama, pogledajte ga OVDJE). Odličnim postavljanjem oslobodio se suparnika, a potom je lobom prebacio golmana Leipziga Gulácsija.

Na poluvremenu vas je pred cijelom javnošću hvalio legendarni Bastian Schweinsteiger, rekavši da takvog napadača nije vidio još od Roberta Lewandowskog.

'Znam, čuo sam i to. Ali još više me iznenadio kada je nakon utakmice došao do mene i čestitao mi. Zbilja me impresionirao. I nisam to očekivao. Naravno, sve te pohvale jako mi gode. A to što me usporedio s Lewandowskim još mi je veći poticaj. Doduše, igramo na istoj poziciji i definitivno smo isti profil igrača. I zato nije ni čudo da je povukao tu paralelu. Naravno, trebam još puno raditi da bih dostigao čuvenog Poljaka. Također, cijela sezona krenula je dobro po mene. Ali trudim se, radim i borim, a sve se to sada vraća.'

Prošle sezone bili ste hit, ali ste ostali u Wehenu.

'Da, jer takva je bila procjena - da je za moj razvoj najbolje ostati. Osim toga, dobio sam novi ugovor (op.a., najbolje je plaćeni igrač u povijesti kluba), tako da nisam imao razloga odlaziti. A i klub je došao u puno jaču konkurenciju, gdje se još uvijek mogu razvijati te potvrđivati svoj talent.'

Nego, jeste li razmijenili dres s nekim od Leipzigovih igrača?

'Čim smo izvukli RB Leipzig, odmah sam se poveselio da će me čuvati Joško Gvardiol. No on je u međuvremenu otišao u City. Nadao sam se i da će Dani Olmo biti na terenu, ali njega muče ozljede te je, koliko sam vidio, on jedini iz početnih 11 koji nije igrao protiv nas. Tako da sam na kraju zamijenio dres s Francuzom Lukebom, koji me čuvao', završio je zadovoljni Prtajin i pohitao na regeneracijski trening.

Jer bez obzira na odličan dojam protiv Leipziga, vikend donosi novu obavezu u prvenstvu. I vremena za zadovoljstvo, odnosno opuštanje - nema.

Standings provided by Sofascore