NE IDE NA DOBRO

Uefina igra s 'vatrom'! Prijeti li nam raskol u europskom nogometu?

28.09.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Poljske reprezentacije bojkotirat će eventualne utakmice protiv ruskih momčadi u okviru europskih nogometnih natjecanja, najavio je u srijedu predsjednik Poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza

'Bio sam iznenađen izjavom koju je u utorak dao izvršni odbor UEFA-e. Ako ruskim reprezentacijama bude dopušteno igrati, naše reprezentacije neće igrati protiv njih. To je jedino ispravno rješenje', izjavio je Kulesza.

Ukrajinski savez (AUF) je u srijedu ujutro objavio da će bojkotirati sva europska nogometna natjecanja u kojima će sudjelovati ruski timovi, također zatraživši od drugih zemalja da 'bojkotiraju moguće utakmice u kojima sudjeluju ruske momčadi.'

U priopćenju objavljenom na svojoj web stranici, UAF navodi da 'oštro osuđuje' odluku UEFA-e, također pozivajući je da 'poništi svoju odluku'.

UEFA je u utorak objavila da je u dogovoru s Međunarodnim savezom (Fifa) odlučila vratiti U-17 momčadi jer 'djeca ne smiju biti kažnjavana za djela za koja su odgovorni isključivo odrasli'.

Do odluke u utorak, Rusi su bili isključeni iz svih međunarodnih nogometnih natjecanja, i klupskih i nacionalnih, od invazije ruskih trupa na Ukrajinu u veljači 2022. godine, a odluku su zajednički donijele UEFA i FIFA.