kiša golova

Kakav derbi u engleskoj Premier ligi; Manchester City na gostovanju pregazio Liverpool i tako potvrdio prvo mjesto

07.02.2021 u 19:32

Bionic
Reading

Manchester City je na gostovanju kod Liverpoola slavio s 4:1 i derbiju 23. kola Premier lige

U derbiju 23. kola engleskog nogometnog prvenstva vodeći Manchester City je kao gost svladao prvaka Liverpool sa 4:1 (0:0).

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka iako je City u 37. minuti imao kazneni udarac nakon prekršaja Fabinha na Sterlingu, no Gundogan je poslao loptu preko grede.

Njemački reprezentativac za taj se promašaj iskupio u drugom poluvremenu kada je postigao dva pogotka, prvoga za 1:0 u 49. minuti kada je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon što je Allison odbranio udarac Fodena, a drugoga za 2:1 u 73. minuti nakon asistencije Fodena. U međuvremenu je Salah u 63. minuti iz kaznenog udarca kojega je skrivio Ruben Dias, bio je to prvi pogodak Liverpoola na Anfieldu nakon čak 411 minuta 'suše'.

Tragičar u sastavu domaćih bio je vratar Allison, koji je s dva loša ispucavanja izravni krivac za drugi i treći gol gostiju. Prvi je put želio izbiti loptu u aut, no do nje je stigao Foden koji je zatim probio desni bok i poslužio Gundogana, da bi samo tri minute potom vratar Liverpoola praktički dodao loptu Bernardu Silvi u svom kaznenom prostoru, uslijedio je ubačaj za Sterlinga koji je s pola metra pogodio za 3:1. Konačni rezultat snažnim udarcem pod samu vratnicu postavio je Foden u 83. minuti.

Desetom uzastopnom pobjedom u Premier ligi City je stigao do učinka od 50 bodova, pet više uz utakmicu manje od drugog Manchester Uniteda, a sedam više uz također utakmicu manje od trećeg Leicester Cityja koji je ranije u nedjelju odigrao 0:0 na gostovanju kod Wolverhampton Wanderersa. Četvrti Liverpool ima 40 bodova.

Ranije u nedjelju Tottenham Hotspur je prekinuo niz od tri poraza 2:0 (0-0) domaćom pobjedom protiv West Bromwich Albiona do koje je stigao golovima Kanea (54) i Sona (58). Sedmi Tottenham sada ima 36 bodova i susret manje, dok je WBA ostao pretposljednji sa 12 bodova.