ugodna novost

Kakav Atletico, pojavila se nova velika prijetnja Barci i Realu u Primeri!

15.09.2017 u 18:42

Bionic
Reading

Nogometaši Sociedada definitivno su najugodnije iznenađenje početka sezone u Primeri, a ove nedjelje protiv imenjaka iz Madrida imaju priliku potvrditi da su spremni na velike stvari...

Real Sociedad nije bio ozbiljan kandidat za osvajanje Primere još od 2004. godine, kada je tada odlična generacija predvođena Nihatom, Xabi Alonsom i Darkom Kovačevićem do posljednjeg kola vodila borbu za titulu, no na kraju i ostala bez nje.

Međutim, čini se da se klub iznenada probudio ove sezone, jer zasad niti u Primeri niti u Europskoj ligi ne zna za ništa drugo osim pobjeda.

Nogometaši Sociedada uspjeli su dosad svladati Celtu, Villarreal i Deportivo La Corunu u španjolskom prvenstvu i uoči okršaja s Real Madridom u nedjelju imaju četiri boda više te će ostati ispred 'kraljevskog kluba' čak i u slučaju poraza na Anoeti.

Autor: YouTube

'Jako smo dobri i vjerujemo da kod kuće uz pomoć navijača možemo ostvariti pobjedu,' izjavio je optimistično veznjak Sergio Canales uoči susreta.

Baskijski klub iz San Sebastiana u svojim redovima ove sezone nema velikih zvijezda, ali je ekipu dobro posložio trener Eusebio Sacristan. Od igrača možemo izvojiti tek Adnana Janužaja i Carlosa Velu koji su u karijeri igrali i za veće klubove, kao i defanzivnog veznjaka Asiera Illaramendija koji nije uspio u madridskom Realu, ali igra sjajno u Sociedadu, jer zabio je dva gola u prve tri utakmice Primere i sada ima priliku osvetiti se bivšem klubu u kojem nikad nije dobio pravu priliku.

Možda ne može u borbu za titulu kroz 38 kola, ali Real Sociedad mogao bi preuzeti ulogu Atletica i postati treća najbolja momčad Primere, što jamči i nastup u Ligi prvaka...