šok za mcgregora

Izgubio je meč stoljeća, pa još dobio i 'kaznu' od dva mjeseca suspenzije

30.08.2017 u 22:53

Bionic
Reading

Conor McGregor proteklog je vikenda izgubio boksački dvoboj protiv Floyda Mayweathera tehničkim nokautom u 10. rundi borbe. Iako je UFC-ova zvijezda nakon meča izgledala kao da se niti nije borio dobio je 60 dana najstrože zabrane ulaska u ring

Sportska komisija Nevade, koja je Conoru McGregoru izdala dozvolu za borbu protiv Floyda Mayweathera, iz medicinskih razloga je suspendirala Irca na dva mjeseca, do 26. listopada, što je uobičajena suspenzija za nokautiranog boksača. McGregoru je strogo zabranjen svaki fizički kontakt (bilo kakvi treninzi u ringu s fizičkim kontaktom) vezan za sport do 11. listopada.

Ista je Komisija zadužena i za McGregorov liječnički pregled po završetku suspenzije, kako bi ustanovila da li je spreman vratiti se natjecanjima u MMA ili boksu.

  • +24
Floyd Mayweather Jr. - Conor McGregor Izvor: Reuters / Autor: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Također, Komisija je pohvalila odluku suca Roberta Byrda da prekine meč u 10. rundi i nakon tehničkog nokauta proglasi pobjedu Mayweathera.

'Byrd je bavio odličan posao. Mayweather je samo udarao, lijevom i desnom, bilo je pravo vrijeme da zaustavi borbu', jednoglasan je zaključak članova Komisije.

'Pusti čovjeka neka me nokautira. Mislim da me sudac trebao pustiti da idem do kraja, ipak je ovdje puno toga u igri. Ali pošteno je pobijedio. Ja sam takav kad se umorim. Počnem malo teturati', rekao je nakon meča Conor McGregor kritizirajući odluku suca da prekine meč.

'Kad je boksač malaksao i vidljivo loše koordinacije, to se odmah tretira kao moguća ozljeda glave, a ne kao iscrpljenost. Pustiti dalje borbu u takvim okolnostima ne bi bilo dobro. Bilo bi krivo i opasno. Da je Byrd pustio borbu, doveo bi McGregora u ozbiljnu situaciju u kojoj bi riskirao ozljedu glave. I to čak i krvarenje u mozgu, kao i ozbiljne probleme glave i mozga u budućnosti', pojasnio je liječnik Darragh O'Carroll.