spektakl u Las vegasu

Mayweather pokazao McGregoru tko je gazda boksačkih ringova!

27.08.2017 u 07:05

Bionic
Reading

U dugoočekivanom boksačkom meču, između boksača Floyda Mayweathera i UFC-ova prvaka Conora McGregora, pobjedu je odnio Mayweather

Amerikanac Floyd Mayweather tehničkim nokautom u desetoj rundi pobijedio se srčanog Irca, prvaka u slobodnim borbama, te pokazao da je ipak neprikosnoven u boksačkim ringovima.

  • +24
Floyd Mayweather Jr. - Conor McGregor Izvor: Reuters / Autor: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

'Ne zanime me koliko Mayweatheri ima rekorda, ne zanimaju me njegove pobjede, ovo je jedan na jedan, čovjek na čovjeka. Izaći ću i biti svoj, spontan i kreativan. Vidim se kako ga šaljem u svijet snova, nadboksat ću ga. Uzbuđen sam, ali miran, spreman napraviti show', nekoliko minuta prije meč izjavio je McGregor, a što je zorno i pokazao u uvodnim rundama borbe.

U prepuno T-Mobile Areni u Las Vegasu, Irac se odlično držao, puno bolje nego su mnogi predviđali te je u uvodnim rundama djelovao čak i konkretnije.Istina, morao ga je sudac u nekoliko navrata upozoravati na udarce van boksačkih pravila, što je donekle i razumljivo jer vjerojatno se u nekim trenucima osjetio premoćno te htio dokrajčiti Amerikanca ćim prije.

Međutim, već od osme, a posebno u devetoj rundi, Amerikanac počinje udarati konkretnije, nekoliko je udaraca završilo u licu srčanog Irca, a sve je kulminiralo u desetoj rundi, kada je sudac jednostavno morao prekinuti meč zbog tehničkog nokauta, jer vidjelo se da McGregor nema snage, pa ni volje za nastavak meča.

'Stvarno nisam očekivao da je ovako dobar, mislim, znao sam da je čvrst, ali baš da ovako može boksati... Ovo je moja zadnja borba, sad je stvarno gotovo, 50. pobjeda, siguran sam. Conor, pravi si šampion, izabrao sam pravog partnera za ples danas, svaka ti čast', rekao je nakon pobjede Floyd Mayweather.

Conor McGregor, iako u najavama vrlo često 'okrutan' na jeziku, sada je bio korektniji.

'Nadam se da sam zabavio navijače, možda je sudac trebao pustiti borbu, samo sam bio malo umoran. Šteta što nije pustio da me nokautira kao čovjeka. Sjajan je taj Mayweather, nije pretjerano brz ni jak, ali je nevjerojatno kompaktan. Mislio sam da ga imam u prvim rundama', rekao je Irac.