USUSRET MAĐARIMA

Izbornik Perkovac u 'drami' zbog Duvnjaka. Brine ga i jedan igrač: Razgovarat ćemo

19.01.2024 u 16:52

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak je, u prvoj utakmici Skupine I izgubila od Francuske 34:32. Nitko unaprijed nije upisao poraz, ali ovaj se ne shvaća ipak tako tragično. Jer osim što je Hrvatska i dalje u igri za prolazak u polufinale, igrači su se predstavili u vrlo dobrom izdanju.

Izbornik Goran Perkovac odmah nakon utakmice detektirao je probleme u igri svojih igrača, te upozorio na prevelik broj tehničkih grešaka. Nije štimalo ni u igri s igračem više. No, izbornik je dovoljno mudar da dan nakon poraza skine teret s leđa svojih igrača, odnosno da nikome ne nabija krivicu.

'Jutro je pametnije od večeri, to svakako. Napravili smo analize, ima puno pozitivnih, ali i nekih negativnih stvari na koje ćemo morati ukazati. Bili smo na visokoj razini, 16 tehničkih greška na toj razini je nešto što se ne smije događati, a pet lopti smo direktno dali u ruke protivniku. Ne možemo nego učiti kroz ove utakmice, jer je puno naših igrača prvi puta na ovakvo velikom natjecanju', rekao je pred novinarima ovog petka u Kölnu.

'Potencijal je ogroman, igraju ozbiljan rukomet i samo je pitanje dana kada će kvaliteta početi donositi rezultate. Protivnicima ne smijemo poklanjati pobjede, a mi smo ih poklonili i Austriji (remi, op. a.) i Francuskoj. Ne vidim momčad koja je puno bolja od nas da se s njom ne možemo nositi. Tri ili četiri puta smo se vraćali u utakmicu s Francuzima i to je ekstremno visoki moral. To moramo graditi dalje, jer kvalitetu kao mi nemaju sve momčadi'.

Komentirao je Perkovac učinak igrača na poziciji srednjeg vanjskog, jer napravili su dosta grešaka, a među najiskusnijima su u momčadi?

'Na momente sam zadovoljan, ali slažem se da oni ne bi oni smjeli raditi greške u ključnim trenucima. Ali nećemo nikoga izdvajati, jer griješili su svi, momčad pobjeđuje, a momčad i gubi utakmice.

Otkrio je izbornik da je situacija s kapetanom Domagojem Duvnjakom 'zeznuta'.

'Osjeća se loše, ima visoku temperaturu, ali nisam optimist. Razgovarao sam s njim prije ove presice'.

Bez Martinovića i njega kraća nam je vanjska linija?

'Sigurno neću zvati nikoga u ovom trenutku. Ne daj Bože da nam se tko ozlijedi, onda bih bio prisiljen i na to. Mladi igrači su u naponu, mogu izdržati, pa Austrija praktično s četiri, pet igrača igra cijeli Euro i na vrlo visokoj je razini. Šteta da Duvnjaka i Martinovića nema, jer bi nam jako dobro došli, posebno Duvnjak u prijelomnim trenucima protiv Francuske'.

Pogled prema sljedećem suparniku (subota, 18 sati), Mađarskoj?

'Mađari su fizički jači od Francuske, imaju dvometraše, ali su nešto sporiji i moramo ih natjerati da trče. Igraju puno preko Banhidija, s kojim je jako teško u obrani. S njima se nema smisla hrvati, morat ćemo biti znatno brži nego s Francuzima, definitivno'.

Tin Lučin odigrao je sjajno protiv Španjolske, pa 'nestao'?

'Obaviti ću razgovor s njim, on ne može problem riješiti zatvorenih očiju, jer nema iskustvo jednog Karabatića koji je odigrao na stotine takvih utakmica. Lučin će doći na svoje'.

Vratari su posebna priča...

'Rekao sam da su vratari naša budućnost, očekivao sam tako nešto od njih. Ako pogledate sve jake reprezentacije imaju vrhunske vratare, jer bez njih je nemoguće bilo što. Znam da imamo i mi i jedino mi je žao što sjajan dan Kuzmanovića nismo iskoristili i postigli više protiv Francuske, no što je tu je', završio je Perkovac.

  • +47
Hrvatska - Francuska, EP rukomet, 18.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore