KALKULACIJE

Što nakon poraza? Hrvatska može do polufinala, ali i ostati bez njega s tri pobjede

19.01.2024 u 09:42

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija je odigrala hrabru i dobru utakmicu protiv Francuske na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Nažalost, nedovoljno barem za bod.

Francuzi su slavili 34:32 i tako smanjili izglede Hrvatske za plasman u polufinale. No, još su tri kola do kraja i ništa još nije izgubljeno.

Nakon utakmica prvog kola skupine I Hrvatska je usamljena na vrhu poretka s četiri boda. Čudesni Austrijanci su slavili protiv Mađarske 30:29 i sada imaju tri boda. Mađarska je ostala na dva, koliko ih ima i Njemačka koja je nakon velike drame pobijedila 26:24. Hrvatska ima bod, a Island je i dalje na nuli.

  • +47
Hrvatska - Francuska, EP rukomet, 18.1.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Do kraja natjecanja u skupini ostala su još tri kola, a u borbu za odličja idu reprezentacije koje zauzmu prvo i drugo mjesto u skupini. Hrvati i dalje imaju izglede za prolaz, no uz pobjede u svim susretima trebat će im i poneki rezultat ići na ruku.

U ovom trenutku je jasno da Francuzi igraju za nas, odnosno da svaka njihova pobjeda hrvatske konkurente baca korak ili dva unazad. Kalkulacija je puno. Može se dogoditi da sa svim pobjedama Hrvati ne uspiju biti drugi, posebno ako Austrijanci nastave sa sjajnim igrama i rezultatima. Slika će biti puno jasnija nakon utakmica drugog kola u kojem se u subotu sastaju Francuska i Island (15:30), Hrvatska i Mađarska (18) te Njemačka i Austrija (20:30).

Standings provided by Sofascore