velika neizvjesnost

Igor Bišćan je s Dinamom na pripreme u Sloveniji krenuo bez čak 10 prvotimaca

26.06.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Prva momčad Dinama u ponedjeljak je u jutarnjim satima otputovala u Sloveniju gdje će odraditi drugi dio ljetnih priprema. Baza 'modrih' će biti Brdo kod Kranja

Nogometaši Dinama su se okupili 19. lipnja te su u Zagrebu odrađivali testiranja i prve treninge nakon ljetne pauze. Dio igrača koji su nastupali za reprezentacije još uvijek nije na raspolaganju treneru Igoru Bišćnu, no oni će se pripremama priključiti 29. lipnja.

Baza 'modrih' će biti Brdo kod Kranja, a povratak ekipe u Zagreb na rasporedu je 7. srpnja.

Popis igrača za pripreme u Sloveniji:

Danijel Zagorac, Ivan Nevistić, Boško Šutalo, Petar Bočkaj, Maxime Bernauer, Jakov Gurlica, Dino Perić, Daniel Štefulj, Luka Lukanić, Josip Mišić, Robert Ljubičić, Marko Soldo, Jakov-Anton Vasilj, Luka Vrbančić, Bartol Barišić, Josip Drmić, Dario Špikić, Fran Topić, Antonio Marin, Gabriel Rukavina, Anes Krdžalić, Petar Sučić i Mahir Emreli.

Zbog nedavnih reprezentativnih obaveza na pripreme nisu otputovali Dominik Livaković, Josip Šutalo, Luka Ivanušec, Bruno Petković, Stefan Ristovski, Luka Menalo i Sadegh Moharrami, koji će se momčadi u Sloveniji priključiti u četvrtak 29. lipnja.

No, prijelazni je rok, sigurno će biti odlazaka, ali i dolazaka u redove Dinama pa je pitanje u kojem će se sastavu 'modri' vratiti s priprema u Sloveniji. Neizvjesnost je velika, Bišćan što prije mora znati na koga može računati je jer mora oformiti 'kostur' momčadi za utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, a to u ovom trenutku nije nimalo lak zadatak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +16
NK Dugo Selo i GNK Dinamo odigrali prijateljsku utakmicu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Još uvijek nema ni Marka Bulata, Maura Perkovića i Martina Baturine, koji s U-21 reprezentacijom nastupaju na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj i Gruziji. O datumu njihova priključenja pripremama odlučit će se nakon posljednje utakmice Hrvatske na turniru.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Dinamo će za vrijeme boravka u Sloveniji odigrati tri prijateljske utakmice i to prema sljedećem rasporedu:

  • 29. 6. Dinamo - Koper
  • 3. 7. Dinamo - CSKA 1948
  • 7. 7. Dinamo - Sparta Prag