'metla' bez milosti

Velika čistka na Old Traffordu; Manchester United prodaje čak 13 igrača

26.06.2023 u 14:22

Bionic
Reading

Na Old Traffordu ovog ljeta planiraju zvučna pojačanja, ali klub prvo mora prodati nekoliko prvotimaca kako bi namaknuo novac za transfere. Zato se trener Erik ten Hag odlučio na drastičnu čistku u svlačionici 'crvenih vragova' te je otpisao čak 13 igrača

Sigurno je da će Manchester United, kao i u svakom prijelaznom roku, biti vrlo aktivan na tržištu, ali u ovom trenutku momčad s Old Trafforda ima veliki problem. A to je financijski fair-play...

Engleski mediji navode kako United prvo mora prodajom igrača namaknuti najmanje 150 milijuna eura kako bi ostao 'u okvirima' financijskog fair-playa i izbjegao moguće kazne.

Zato se trener Erik ten Hag odlučio na drastičnu čistku u svlačionici te se na transfer listi našlo čak 13 igrača na koje ne računa u novoj sezoni.

Neka od imena nisu nikakvo iznenađenje pa tako na Old Traffordu nitko neće pustiti suzu za onima koji su već neko vrijeme na transfer listi, a to su redom - Donny van de Beek, Fred, Anthony Elanga, Hannibal Mejbri, Alex Telles, Eric Bailly, Brandon Williams i Zidane Igbal.

No, uz njih je Ten Hag spreman 'žrtvovati' i Harryja Maguirea, Scotta McTominaya te Deana Hendersona. Za njih postoji interes i klub bi se doslovno spasio kad bi uspio barem jednog od njih, a svi se nadaju da će to biti jedan od najvećih promašaja u povijesti - Maguire.

A svi su ostali iznenađeni jer je Ten Hag objavio da Old Trafford ovog ljeta mogu napustiti i dvije velike zvijezde, ali samo ako za njih dođe ponuda koja se ne odbija. To su Jadon Sancho i Anthony Martial za koje 'crveni vragovi' traže 50 i 30 milijuna eura odštete!

Tko dolazi na Old Trafford? Ten Hag traži napadača, jakog veznjaka i - golmana. Prvi izbor i glavni cilj ovog ljeta su golgeter Tottenhama i engleske reprezentacije Harry Kane, te veznjak Chelseaja Mason Mount. Uz njih bi Ten Hag vrlo rado u svojoj momčadi vidio i golmana Intera Andrea Onanu s kojim je radio u Ajaxu te napadača Napolija Victora Osimhena i krilo Atalante Rasmusa Hojlunda.