IMA JOŠ ŠTO ZA POKAZATI

Hrvatski veznjak bit će tražena roba ovog ljeta; Marcelo Brozović na meti četiri velikana

09.03.2023 u 11:20

Bionic
Reading

U siječnju 2015. godine iz zagrebačkog je Dinama stigao u milanski Inter, te stekao status ikone Crno-plavih. Međutim, prema pisanju španjolskih i talijanskih medija, čini se da je došlo vrijeme za rastanak Marcela Brozovića i talijanskog kluba

Iako ima ugovor do srpnja 2026. godine, 30-godišnji Marcelo Brozović ovog bi ljeta, barem tako pišu inozemni mediji, mogao napustiti milanski Inter.

Nogometaš milanskog Intera jedan je od najcjenjenijih veznjaka na tržištu, a njegovu situaciju pomno prati i Barça, kojoj se pridružio novi konkurent u 'lovu' na Hrvata, a to je madridski Atletico.

Brozović je, kako piše Sport.es, donio odluku da u ljetnom prijelaznom roku napusti milanski Inter. Hrvat ne računa na veliku minutažu zbog višestrukih ozljeda te 'opipava' tržište kako bi našao najbolju sredinu za sebe.

Jedan od interesenata je i katalonski velikan, Barça, koji ga prati već neko vrijeme. Katalonci su ga željeli dovesti već ovog siječnja, ali trampa za Francka Kessiéa nije se uspjela realizirati.

Dakle, sada se u utrku za Brozovića uključio i madridski Atletico, na čelu s trenerom Diegom Simeoneom, koji želi pojačati vezni red za iduću sezonu, a argentinskom treneru jako se sviđa igrač Intera.

No, želi li igrača odvesti u Madrid, morat će licitirati s klubovima poput PSG-a (u koji je Brozović trebao otići još prije dvije sezone), Chelseaja ili same Barçe, koji su i dalje jako zainteresirani za Hrvata.

Brozoviću je u ovom trenutku procijenjena vrijednost na nogometnom tržištu 35 milijuna eura.