ROMANO zna puno

U Londonu održan sastanak na kojem je bio i Realov čovjek; sada je jasno što čeka Luku Modrića

09.03.2023 u 07:53

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, 37-godišnji Luka Modrić, odrađuje posljednje mjesece aktualnog ugovora u Realovom dresu. No, s obzirom na njegove igre, ali i lojalnost klubu, uvjerenja su brojni, kako će Modrić i sljedeće sezone igrati na Santiago Bernabeuu. U prilog takvom raspletu ide i informacija objavljena u španjolskim i njemačkim medijima, a vezana je uz Judea Bellinghama, igrača koji bi trebao biti Modrićeva zamjena

Sastanak u Londonu između Bellinghamove pratnje, točnije njegovog oca i agenta, te Junija Calafata, 'desne ruke' Realova predsjednika Florentina Péreza, izazvao je mnogo pažnje. Razlog je ništa drugo nego interes Real Madrida za engleskog veznjaka iz Dortmunda, 19-godišnjeg Judea Bellinghama.

No, novinar specijaliziran za transfere Fabrizio Romano uvelike je umanjio svu tu 'frku i strku'.

Romano je podijelio ovu informaciju, to jest potvrdio da je sastanak uistinu održan, ali je upozorio kako je 'apsolutno uobičajeno da se ovakvi sastanci održavaju jer u vrijeme utakmica Lige prvaka izaslanici klubova su na raznim utakmicama. A takve sastanke Bellinghamov otac organizira gotovo svaki tjedan, baš kao i Borussijin sportski direktor Sebastian Kehl'.

Kako tvrdi Fabrizio Romano, što se Bellinghamovog transfera tiče, 'ključna je njegova odluka, ali nju još nije donio'.

Utrka za potpisom Bellinghama još uvijek je aktualna, a u njoj su madridski Real, Liverpool i Manchester City, koji bi rado u budućnosti koristili usluge ovog mladog engleskog nogometaša.

Prema tome, Bellingham još nije odlučio gdje će igrati nakon Borussije. Ugovor s klubom iz Dortmunda veže ga do 2025. godine, a ukoliko ode ovog ljeta, kupac će ga morati platiti najmanje 100 milijuna eura.

S druge strane, Dortmund ne želi tek tako odustati od jedne od svojih zvijezda te je igraču ponudio novi ugovor, odnosno 15 milijuna eura po sezoni.

Njemački mediji pišu kako su u Dortmundu uvjereni da će Bellingham još nekoliko sezona nositi žuto-crni dres.

Sve to ide u prilog našem Luki Modriću, za kojeg nek iuvjeravaju kako u Realu neće dobiti novi ugovor, a kao razlog navode upravo dolazak Bellinghama. Međutim, dolazili su i brojni drugi koji su trebali zamijeniti hrvatskog veznjaka, a on je već godinama nezamjenjiv kotačić 'kraljevskog stroja'.

Njegova je želja karijeru zaključiti u Realu, a kako je nedavno rekao, od kluba nikakav ultimatum nije dobio. Naravno, u kontekstu - igranja za reprezentaciju.