uefa liga nacija

Hrvatski reprezentativci krenuli put Portugala, ali bez glasnogovornika HNS-a koji je pozitivan na koronavirus

04.09.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u petak u Porto gdje će u subotu na stadionu Dragao otvoriti nastup u Ligi nacija ogledom protiv pobjednika tog natjecanja i aktualnog europskog prvaka Portugala

Hrvatski reprezentativci po UEFA-inom protokolu nisu davali izjave u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman, a danas će u 18.30 na stadionu u Portu imati novinarsku konferenciju.

Svjetski doprvaci su se za ogled protiv Portugala, te tri dana kasnije u Parizu protiv Francuske, od ponedjeljka pripremali u Zagrebu.

Kapetan i dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i Ivan Rakitić u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem propustit će otvaranje Lige nacija, a osim Modrića i Rakitića, rujansku akciju zbog bolesti propustit će i stoper Wolfsburga Marin Pongračić, koji je trebao debitirati za najbolju hrvatsku vrstu.

Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus uz reprezentaciju u Portugalu i Francuskoj neće biti glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak, a na posljednjem testiranju uoči puta pozitivan na COVID-19 je bio i kondicijski trener Luka Milanović koji će također, idućih 14 dana provesti u samoizolaciji.

Prema predviđenom planu reprezentacija će imati još dva testiranja, prvo u petak u Portu, a drugo u ponedjeljak u Parizu.

  • +5
Trening hrvatske nogometne reprezentacije, 2. 9. 2020. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX