upitan za hrvatsku

Cristiano Ronaldo ima ozbiljnih zdravstvenih probelma; već dva dana ne trenira, ali nitko točno ne zna što mu je

04.09.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Svi su u stožeru portugalske nogometne reprezentacije zabrinuti jer je Cristiano Ronaldo (35) propustio posljednja dva treninga sa suigračima zbog zdravstvenih problema. Liječnička je služba objavila kako Ronaldo ima problema s upalom nožnog palca, no mediji sumnjaju kako je situacija puno ozbiljnija

Cristiano Ronaldo (35) prekinuo je godišnji odmor kako bi se priključio reprezentaciji Portugala koja se priprema za utakmice UEFA Lige nacija protiv Hrvatske (subota, 5. rujna) te Švedske (utorak, 8. rujna).

Želio je Ronaldo pomoći sunarodnjacima na startu Lige nacija, no tu je i skriveni motiv jer 'lovi' 100. gol u reprezentaciji. Ronaldov je cilj već ove sezone prestići rekordera, a to je legendarni Iranac Ali Daei koji je zabio 109 golova u 149 utakmica za reprezentaciju. Ronaldo je sada na 99 golova u dresu Portugala, a za to su mu trebale 164 utakmice.

Nadao se da će baš protiv Hrvatske doći do 'stotke', no od toga - barem kako se sada čini - neće biti ništa!

Naime, otkako se priključio reprezentaciji Cristiano Ronaldo je odradio samo jedan jedini trening! Liječnička služba prije nekoliko dana je objavila kako kapetan ima problema s nagnječenjem palca na nozi, te da se radi na sanaciji te ozljede. Nitko nije niti spomenuo mogućnost da Ronaldo ne zaigra protiv Hrvatske.

No, situacija se u protekla dva dana očigledno zakomplicirala. Rana na Ronaldovu palcu se upalila i inficirala te je on zbog toga trenutno na intenzivnoj terapiji antibioticima i ne smije trenirati. Navodno je samo odradio lakši trening u teretani, no loptu nije niti taknuo.

Portugalski i talijanski mediji odmah su izrazili zabrinutost zbog Ronaldovog zdravstvenog stanja, tvrde kako liječnici portugalske reprezentacije skrivaju pravo stanje njegove ozljede te da je situacija puno ozbiljnija od toga kako ju oni sada predstavljaju.

'Kapetan ima infekciju desnog nožnog palca i trenutno je na terapiji antibioticima', ponovno su odgovorili iz stožera portugalske reprezentacije te dodali:

'Kliničko stanje njegove ozljede ocjenjuje se svakog dana te se prema potrebi propisuju novi tretmani.'

Baš zbog tih nejasnih i općenitih odgovora svi sumnjaju kako liječnici u reprezentaciji u stvari niti ne znaju što je Cristianu Ronaldu te koliko će dugo trajati njegov oporavak.

Utakmica Portugala i Hrvatske igra se sutra (subota, 5. rujna) od 20.45 sati u Portu.