Jovićević prelomio

Hrvat izborio Ligu prvaka, klubu donio milijune pa dao otkaz; ima dobar razlog...

09.06.2023 u 06:02

Bionic
Reading

Igor Jovićević, nakon svega jedne sezone na klupi ukrajinskog Šahtara, odlučio je podnijeti ostavku. Iako je izborio plasman u Ligu prvaka te je imao važeči ugovor za sljedeću sezonu, donio je tešku odluku. A razlozi su privatni…

Nedavno je Igor Jovićević, bivši trener zagrebačkog Dinama, za portal Germanijak rekao:

'Volio bih još jednom voditi Šahtar u Ligi prvaka, jer je to baš moja Liga prvaka, ja sam je izborio, ali vidjet ćemo što će biti. Teško mi je živjeti i raditi u ovakvoj situaciji, ne vidim obitelj dugo, razdvojeni smo. Mislim da nijedan trener na svijetu nije ove sezone prošao ono što sam ja prošao, od brojnih putovanja do života u bunkeru (zbog uzbuna, op.a.). Umoran sam, sad ću razgovarati sa svojima i onda ćemo vidjeti kako dalje', kazao je nedavno Jovićević čime je dao naslutiti kako razmišlja o povratku obitelji u Zagreb. Ubrzo nakon toga podnio je neopozivu ostavku.

Očito je imao veliku želju klub opet voditi u Ligi prvaka koju je izborio, a s druge strane dugi rastanci od obitelji su prevagnuli. Tako je Jovićević plasmanom u Ligui prvaka klubu donio opgroman novac (vie od 30 milijuna eura), ali je odlučio otići.

Na kraju je očito u zadnji tren prelomio i donio tešku odluku pa će tako Šahtar odmah morati krenuti u potragu za novom trenerom. Novi težak zadatak za sportskog direktora Dariju Srnu kojem ova Jovićevićeva odluka sigurno nije bila draga, ali ga itekako može razumjeti jer godinama je razdvojen od obitelji.

Kako se doznaje među kandidatima za novog trenera su imena poput Patricka van Leeuwena, Arnea Slota, incenza Italiana te legendarnog Gennara Gattusa.

Naime, prije dolaska na klupu Šahtara proveo je dvije godine na klupi Dnipra, a zbog ruske invazije on i suradnici praktički su spašavali živu glavu. No, nakon tri godine života daleko od obitelji i pod ratnom psihozom očito je prelomio i odlučio se vratiti supruzi i djeci.

Standings provided by Sofascore