NIJE SE KASNILO

Prvi čovjek HNS-a komentirao napad na Livaju: 'Neke igrice očito postoje'

08.06.2023 u 20:53

Bionic
Reading

Marijan Kustić je prvi put pred kamerom Dnevnika Nove TV komentirao situaciju oko Marka Livaje

Pred Hrvatskom je završni turnir Lige nacija. Reprezentacije se za polufinale priprema u Rijeci.

Šest dana prije utakmice predsjednik HNS-a Marijan Kustić komentirao je situaciju oko Marka Livaje koji je napustio reprezentaciju nakon ružnih uvreda Riječana na treningu.

'Naravno da sam dobio informaciju, imao sam operativni zahvat u Zagrebu pa nisam bio u Rijeci, čuo sam se kad je donio odluku, čuo sam se s njim, dao sam mu podršku, on se zahvalio, naravno, poštujem njegovu odluku', započeo je Kustić u razgovoru za Dnevnik Nove TV pa komentirao informacije koje govore da Marko Livaja nije bio zadovoljan reakcijom Saveza nakon napada.

'Mislim da ste i vi sami vidjeli da smo u Savezu napravili sve, u Savezu postoji glasnogovornik koji to komunicira, on je upravo vama dao izjavu i osudio napad', rekao je Kustić i nastavio:

'Mi jesno napravili jedno zajedničko priopćenje, nije kasno, vama isto nije bio problem doći do te informacije. Ja moram naglasiti jednu stvar, svlačionica, igrači i trener, glavni je Zlatko Dalić i oni su meni dali tu informaciju. Mi smo reagirali na vrijeme.'

Zlatko Dalić je nakon napada na Livaju izjavio:

'Ovo sve što se događa nakon toga jedna je velika igra. Opet se pokušava stvari vratiti na početak, kao što je bilo prije 6-7 godina. Ja se u to neću uvući kao izbornik, a neće niti igrači reprezentacije. Za nas je ta priča gotova. A vi znate moj stav, da je Hrvatska iznad svega i za Hrvatsku moraš puno toga istrpjeti', rekao je izbornik, a Kustić je to ovako komentirao:

'Dali smo podršku i stojimo uz to, konkretno je mislio o neki stvarima da je nešto bilo kako je bilo, osuđujemo prozivke hrvatskih reprezentativaca, Hrvatska je iznad svega, igrice očito postoje nekima kojima ne dogovara što mi radimo u zadnjih godina. Ja apeliram na to da damo mir našim igračima i izborniku da pripreme naše igrače, dobra je atmosfera.'

Komentirao je i situaciju oko stadiona u Zagrebu

'Imam informaciju da u trokutu Vlade, Grada i Crkve da se krene u izgradnju novog stadiona gdje je sada Maksimir'', završio je Kustić.

Video možete pogledati OVDJE.