pojačanje za reprezentaciju

HNS radi sve da talentiranog Argentinca nagovori da zaigra za 'vatrene'; nazvao ga je i predsjednik, ali nije ga impresionirao: 'Ne znam tko je Šuker'

17.05.2020 u 14:35

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez želi pridobiti talentiranog argentinskog veznjaka hrvatskog porijekla Matka Miljevića da zaigra za Hrvatsku, a u tu svrhu ga je zvao i predsjednik Saveza Davor Šuker

Hrvatska nogometna reprezentacija bi uskoro mogla dobiti pojačanje. Hrvatski nogometni savez pokušava nagovoriti 19-godišnjeg talentiranog nogometaša iz Argentine da obuče 'kockasti' dres, a na to ima pravo po djedu. Koliko HNS-u znači Matko Miljević pokazuje i činjenica da je mladića nazvao sami predsjednik Saveza Davor Šuker. Nažalost, nije ga impresionirao.

'Nedavno je zazvonio telefon i s druge strane je bio Davor Šuker. Nisam ni znao tko je Šuker. Tek kasnije sam ga potražio na internetu i vidio da je bio fantastična devetka i pravi golgeter na Svjetskom prvenstvu', rekao je Miljević u intervjuu za argentinske novine La Nación pa dodao:

'Svakodnevno me zovu i inzistiraju da zaigram za njih. Ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj dosta razmišljam zbog svojeg djeda. On je oduvijek sanjao da ću jednom zaigrati ondje', otkrio je Matko.

Djed Antonio je živio u Hrvatskoj, a onda je 1945. godine emigrirao u Argentinu.

'Meni je uputio posljednje riječi prije no što je umro. Bio mi je i ostao veliki uzor i primjer. Izašao je iz rata, ali uvijek je sve gledao s optimizmom. Vjerujem u Boga, a svog djeda uvijek imam pred sobom, u svakom aspektu. Vodio me i usadio mi životne vrijednosti s roditeljima i bakom. Zahvaljujući njima sam stekao obrazovanje', otkrio je Miljević.

Ofenzivni veznjak Argentinos Juniorsa rođen je u Miamiju u SAD-u, a ima pravo nastupa i za Argentinu pa je u mlađim kategorijama već nastupao za obje te zemlje. Sada se u utrku za njegove seniorske nastupe uključila i Hrvatska, a potencijalno to može napraviti i Bosna i Hercegovina jer je Matkov djed Hrvat iz Banja Luke. Ipak, djed je htio Hrvatsku, sada je sve na Matku.