pregršt velikana

U najboljoj hrvatskoj nogometnoj momčadi 21. stoljeća čak tri igrača koja nisu uzela svjetsko srebro

30.04.2020 u 17:50

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od svoje samostalnosti može se pohvaliti veličanstvenim uspjesima, a do sad je sudjelovala na pet europskih i pet svjetskih prvenstava, propustivši samo Euro 2000. i SP 2010. godine. Dva najveća rezultata su svakako bronca na SP-u 1998. godine te srebro na SP-u 2018. godine

Izbori najboljih nogometaša obično su nezgodna stvar, jer svatko ima svoje stavove, svoje dojmove i svoje impresije, pa se i javljaju oni koji misle drugačije. Tako će sasvim sigurno biti i nakon ovog izbora kojeg je sastavio poznati engleski portal 90min.com.

Oni su sastavili idealnu hrvatsku momčad u periodu od 2000. do 2020. godine, a čiju glavninu naravno čine igrači koji su prije dvije godine osvojili svjetsko srebro.

Nakon sjajne generacije s Bobanom, Jarnijem i Šukerom, Hrvatska je imala i druge odlične igrače s naglaskom na momčad sa Svjetskog prvenstva 2018., a ti igrači će većinom biti u našem odabiru, piše spomenuti portal.

Na golu se nalazi Danijel Subašić, a obranu drže Darijo SrnaRobert KovačDejan Lovren te Danijel Pranjić.

U tom su izboru, dakle, izostavljeni Šime Vrsaljko, Domagoj Vida i Ivan Strinić.

Vezni red čine Luka ModrićIvan RakitićMarcelo Brozović te Ivan Perišić, dok napadački tandem čine Ante Rebić i Mario Mandžukić.