uplatio skoro pola milijuna kuna

Šime Vrsaljko nije stao u doniranju pomoći, zadarskoj bolnici kupio dva respiratora

24.03.2020 u 17:41

Bionic
Reading

Igrači i stožer hrvatske nogometne reprezentacije već je prikupio 4,2 milijuna kuna za pomoć u borbi protiv koronavirusa, ali i Zagrebu za saniranje šteta od jakog i razornog nedjeljnog potresa. No, hrvatski su nogometaši poznati po svojoj humanosti, pa pojedinačne donacije nisu iznenađenje

U borbu s koronavirusom donacijama i podrškom uključili su se mnoge poznate osobe iz Hrvatske, a među njima i istaknuti sportaši. Ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Željka Čulinu novinari portala 057info.hr pitali su li se netko od zadarskih sportaša javio kako bi pomogao ovoj ustanovi, koja će u sljedećim tjednima voditi presudne bitke protiv opasnog virusa. I dobili - potvrdan odgovor.

'Nama se odmah po ukazivanju potrebe za nabavkom različite opreme javio veliki broj firmi, građevinskih poduzetnika, općina, gradova... Što se tiče sportaša, naš srebrni nogometaš Šime Vrsaljko prvi je reagirao i već nam uplatio 62,5 tisuće eura (op.a oko 475.000 kuna) za kupnju dva respiratora', rekao je Čulina.

Vrsaljko je tako još jednom pokazao da ima veliko srce ne samo na terenu, kada gine za Hrvatsku, nego i kada treba pomoći potrebitima u svom rodnom kraju. Bravo, Šime!