s(p)retni juve

Higuain i Dybala u samo tri minute 'okrenuli' Tottenham i odveli Juve u četvrtfinale

07.03.2018 u 23:05

Bionic
Reading

Aktualni europski doprvak Juventus plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u Londonu pobijedio Tottenham 2:1 poslije 2:2 iz prve utakmice...

Nakon što je u Torinu izvukao 2:2, Tottenham je na Wembleyu pred svojim navijačima vodio 1:0 i imao još niz sjajnih prilika, no Juve je u drugom dijelu okrenuo rezultat i izborio nastavak natjecanja.

Gol za Tottenham zabio je Heung-Min Son u 39. minuti, a rezultat su okrenuli Argentinci Gonzalo Higuain (64) i Paulo Dybala (68). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić zbog ozljede bedrenog mišića lijeve noge nije niti doputovao u London.

Tottenham je imao priliku tek drugi put u svojoj povijesti izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka. To mu je do sada uspjelo jedino 2011. kada je u osmini finala prošao Milan, ali je potom u četvrtfinalu ispao od Real Madrida. Londonski sastav je i ovoga puta bio korak do prolaza protiv jednog talijanskog sastava, ali nevjerojatni Juventus se izvukao iz ponora.

Tottenham je apsolutno dominirao u prvom poluvremenu i mogao je uvjerljivije voditi. Spursi su u prvih 45 minuta imali četiri sjajne prilike, a samo je Son tri puta mogao svladati Buffona. Koreanac je već u trećoj minuti imao odličnu priliku. Na lijevoj strani je prošao Barzaglia i pucao s desetak metara iskosa, ali je Buffon sjajno obranio. U 15. minuti 'zicer' je imao i Harry Kane koji je prošao Chiellinija, a zatim zaobišao i Buffona i iskosa s desne strane promašio prazna vrata. U 20. minuti ponovo je priliku imao Son. Pucao je glavom iz blizine, ali je Buffon ponovo obranio.

Svoju dominaciju Tottenham je okrunio u 39. minuti kada je Son napokon svladao Buffona. Trippier je ubacio s desne strane, a Son nespretno reagirao, ali dovoljno dobro da postigne pogodak.

U prvom poluvremenu bila su i dva sporna trenutka. Poljski sudac je vrlo lako mogao dosuditi kazneni udarca za oba sastava. U 13. minuti je Chiellini s poda igrao rukom, dok je u 17. minuti Vertonghen 'pokupio'  Douglasa Costu u prodoru. I dok je Chiellinijeva ruka bila dvojbena, prekršaj domaćeg stopera je bio očit i poljski sudac Szymon Marciniak je teško oštetio torinsku 'Staru damu'.

  • +13
Tottenham - Juventus, Liga prvaka, 7.3.2018. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U drugom poluvremenu prvi je zaprijetio Juve, ali je Dybala u 61. minuti loše pucao. Tri minute kasnije gosti su se vratili u igru. Lichtsteiner je ubacio s desne strane, Khedira prebacio loptu glavom do Higuaina koji je zabio za 1:1. U 68. minuti već je bilo 2:1 za talijanskog prvaka. Higuain je sjajnom asistencijom kroz 'srce' suparničke obrane uposlio sunarodnjaka Dybalu koji je izbio sam ispred Llorisa i majstorski zabio za vodstvo.

U završnici susreta uslijedila je opsada Juventusova gola. Sijevalo je sa svih strana. Pucali su Eriksen, Son, Dembele i Kane, ali nisu uspjeli svladati Buffona. Najbliže golu bio je Kane koji je u 89. minuti uzdrmao vratnicu i tako propustio priliku izboriti barem produžetak.

Bio je to prvi domaći poraz momčadi Mauricija Pochettina u posljednjih 16 utakmica. Zadnji klub koji je slavio na stadionu Wembley bio je West Hama (3:2) u listopadu prošle godine.

TOTTENHAM - JUVENTUS 1:2

LONDON. Stadion Wembley - 84.500 gledatelja; Sudac:  Szymon Marciniak (Poljska);

Strijelci: 1:0 Son (39), 1:1 Higuain (64), 1:2 Dybala (68)

Žuti kartoni: Vertonghen, Alli, Dembele / Pjanić, Sandro, Benatia, Chiellini

TOTTENHAM: Lloris - Trippier, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dembele, Dier (od 74. Lamela), Eriksen - Alli (od 86. Llorente), Kane, Son

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Benatia (od 61. Lichtsteiner), Chiellini, Sandro - Khedira, Pjanić, Matuidi (od 60. Asamoah) - Dybala, Higuain (od 83. Sturaro), Costa