KUP KRALJA

Gradski okršaj Betisa i Seville nije završio; sudac prekinuo utakmicu u 40. minuti, molbe domaćih nogometaša nisu pomogle

15.01.2022 u 23:24

Bionic
Reading

Susret osmine finala Španjolskog nogometnog kupa, gradski derbi između Betisa i Seville prekinut je u 40. minuti kod rezultata 1:1 jer je jedan od navijača Betisa nakon pogotka za izjednačenje njegove momčadi bacio štap na travnjak i njime pogodio igrača Seville Joana Jordana u glavu

Nabil Fekir je udarcem izravno iz kornera poravnao na 1:1, a dok je sa suigračima slavio taj pogodak jedan neodgovorni navijač je s tribine iza gola bacio štap i vjerojatno nehotice pogodio Jordana.

Sudac Ricardo de Burgos Bengoechea odmah je prekinuo susret, igrači Seville, među kojima je bio i bivši hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić, odmah su se povukli u svlačionicu, dok su domaći pokušali nagovoriti suca da se dvoboj ipak nastavi, ali bezuspješno.

Inače, Sevillu je u vodstvo doveo Alejandro Gomez u 35. minuti.

Ranije u subotu plasman u četvrtfinale izborili su Mallorca 2:1 pobjedom protiv Espanyola, Rayo Vallecano 2:1 gostujućom pobjedom protiv Girone te Cadiz koji je boljim izvođenjem 11-eraca sa 4:2 izbacio Sporting iz Gijona.

U nedjelju će igrati Baleares - Valencia, u utorak Real Sociedad - Atletico Madrid, a u srijedu Elche - Real Madrid i Athletic Bilbao - Barcelona.