ht prva liga

Gorica s novim trenerom traži prvu pobjedu u ovoj godini, a Istra je nanizala pet gostujućih poraza

28.02.2020 u 11:30

Bionic
Reading

Nogometaši Gorice danas (petak, 28. veljače, 19 sati, Arenasport 3) pred svojim navijačima dočekuje davljenika Istru. Na klupi domaćina debitirat će novi trener, Litavac Valdas Dambrauskas koji je ovog tjedna naslijedio Sergeja Jakirovića

Gorica u četiri utakmice nakon zimske stanke nije postigla niti jedan gol, a uz domaće podjele bodova u utakmicama bez pogodaka s Osijekom i Rijekom, Jakirovićeva je momčad upisala poraze na gostovanjima kod lidera Dinama i drugoplasiranog Hajduka. Činjenica je da je navedene rezultate Gorica imala protiv najjačih momčadi lige, no klupske ambicije su se povećale pa su i očekivanja narasla. Na Poljudu je prošle subote Gorica odigrala svoju najgoru utakmicu otkako je među prvoligašima, a ceh za šesticu u mreži Kahline platio je trener Jakirović koji je dobio otkaz.

Jakirović nije krio tugu zbog odlaska iz Gorice.

'Pomiješani su osjećaji, moram priznati. S jedne sam strane ponosan na sve što sam napravio s ovom momčadi, sa svojim stožerom. S druge sam strane miran jer sam radio najpoštenije što sam mogao. Trudio sam se svaki dan biti maksimalno posvećen i ja još uvijek imam energije i strasti nastaviti ovaj posao, no moram poštivati predsjednika koji također mora donositi teške odluke. Rekao sam mu kako će vrijeme pokazati je li bio u pravu ili nije', kazao je sad već bivši trener momčadi iz Velike Gorice.

Jakirovićevim je nasljednikom imenovan Valdas Dambrauskas.

'Sretan sam što sam ovdje, znam koje su klupske ambicije. Poznajem sportskog direktora s kojim sam nekoliko godina radio zajedno i s kojim sam osvajao trofeje. Mislim da se ništa ne događa slučajno. Pratio sam neke utakmice Gorice još prošle sezone. Znam kakav ima stil i znam da ima igrače s velikim potencijalom. Vjerujem da im je potreban poticaj. Ciljevi se nisu promijenili. Želim stvoriti ekipu koja ne gubi, naravno tu mislim na mentalitet momčadi. Možemo izgubiti, ali želim da se uvijek bori i da dugoročno ostvarimo svoje ciljeve', kazao je litavski stručnjak na klupi Gorice, a prenosi Dvoznak.com.

  • +7
Hrvatski telekom prva liga, 23. kolo, HNK Hajduk - HNK Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dambrauskas vjeruje da dobro zna što ga čeka u debiju protiv Istre.

'Moram istaknuti da mi je prošli stožer ostavio momčad u odličnom fizičkom stanju. Na nama je sad da radimo na mentalnoj pripremi jer je u nogometu uvijek najvažnija reakcija. Želim da igrači dokažu sebi samima, ali i svojim obiteljima, klubu i navijačima da je ono što se dogodilo samo slučajnost', zaključio je Litavac.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE

S obzirom na dolazak novog trenera, upitno je koliko će biti promjena u taktici Gorice i u početnoj jedanaestorci naspram utakmice s Hajdukom.

Istra je nakon zimske stanke pred svojim navijačima pobijedila Varaždin i osvojila je bod protiv Slavena, a ti rezultati definitivno su popravili lošu atmosferu oko kluba. Ostala je Istra u grčevitoj borbi za ostanak u ligi s Interom i Varaždinom, ali napokon je počela postizati golove i osvajati bodove što je moralo donijeti optimizam u svlačionicu. Prelecova je momčad rano povela prošle nedjelje protiv Slaven Belupa, no već do poluvremena su gosti iz Koprivnice stigli do izjednačujućeg gola. Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, a vremena za analizu viđenog Prelec i nije imao previše jer je pred njim već zahtjevna utakmica protiv Gorice.

  • +13
Inter Zaprešić - Istra 1961, 20. kolo HT Prve lige, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Prelec je najavio utakmicu protiv svog bivšeg kluba.

'Iako je Gorica prošlu utakmicu imala određen rezultatski krah, svi znamo o kakvoj se momčadi radi tako da nećemo upasti u zamku tog rezultata. Mi imamo svoju priču, borimo se za sebe i nama je ova utakmica dosta bitna. Atmosfera je dobra, spremni smo i putujemo boriti se kako treba i na kraju izvući pozitivan rezultat', kaže trener Istre koja u gostima nije slavila od kraja srpnja prošle godine (osam poraza, dva remija). Poražavajuća je statistika Istre na strani, trenutno je u nizu od pet poraza u kojima je zabila samo jedan jedini gola, a primila devet.

Zbog suspenzije u konkurenciji za nastup kod gostiju neće biti branič Tomašević.

Hrvatska 1. liga
Inter ZaprešićLokomotiva0:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb23182356
2.Hajduk23135544
3.Rijeka23125641
4.Lokomotiva24124840
5.Osijek23108538
6.Gorica2387831
7.Slaven Belupo23641322
8.Inter Zaprešić24381317
9.Istra 196123371316
10.Varaždin23361415
Sljedeće utakmice
28.2.Slaven BelupoVaraždin
28.2.GoricaIstra 1961
29.2.OsijekHajduk
29.2.Dinamo ZagrebRijeka
3.3.RijekaInter Zaprešić