ep u rukometu

Francuzi razbili Srbe i ostavili ih na minus 14, Danci se namučili protiv Norvežana

04.01.2020 u 09:02

Bionic
Reading

Europsko rukometno prvenstvo počinje 9. siječnja, a reprezentacije ovog vikenda igraju pripremne utakmice. Najzanimljivije je bilo u Metzu na Gold Cupu gdje formu za Euro 'bruse' Francuzi, Danci, Norvežani i Srbi

Gold Cup posebno je zanimljiv hrvatskom izborniku Lini Červaru jer tamo nastupa reprezentacija Srbije s kojom smo u skupini prvog kruga EP-a, a s 'orlovima' Hrvatska igra 13. siječnja posljednju utakmicu u grupi.

Realno, Srbija protiv Francuza nije pokazala ništa, doživjeli su izabranici Nenada Peruničića težak poraz. Slavili su 'Les Expertsi' lako, na kraju je bilo 40:26. Srbija je zamrznuta na minus 14, a Francuze je predvodio neuništivi veteran, desno krilo Luc Abalo koji je zabio sedam golova, po šest su dodali Remili i Porte, dok je kod Srbije Ilić postigao četiri gola.

U drugom susretu Gold Cupa Danci su u napetoj završnici pobijedili neugodne Norvežane 28:26. Danci su na kraju imali više strpljenja i došli su do pobjede.

Imala je Norveška 24:24 na tri minute do kraja, ali do kraja je Danska ipak iskoristila igrača više na terenu i stigla do pobjede. Mikkel Hansen je kod Danske postigao osam golova, dok je kod Norveške najefikasniji bio Sander Sagosen s devet golova.

Portugal je izgubio od Španjolske 30:25. Portugalci su odigrali sjajno, dugo su bili u egalu sa favoriziranim Španjolcima, ali su na popustili u završnih 15 minuta i izgubili. Pedro Protela je s pet golova bio najefikasniji kod Portugalaca, a u redovima 'furije' Jorge Maqueda je zabio šest golova.

Hrvatska danas od 16.50 sati na Croatia Cupu u Poreču igra protiv BiH.

Raspored i satnice utakmica Hrvatske na Euru

Skupina A (Graz):

  • 9. siječnja u 18:15: Bjelorusija - Srbija
  • 9. siječnja u 20:30: HRVATSKA - Crna Gora
  • 11. siječnja u 16:00: HRVATSKA - Bjelorusija
  • 11. siječnja u 18:15: Crna Gora - Srbija
  • 13. siječnja u 18:15: Crna Gora - Bjelorusija
  • 13. siječnja u 20:30: Srbija - HRVATSKA​​​​​​​