opet desetkovani

Novi šok za Linu Červara uoči Europskog prvenstva; zbog ozljede otpao još jedan iz početne postave

31.12.2019 u 14:37

Bionic
Reading

Desni vanjski hrvatske rukometne reprezentacije, Luka Šebetić propustit će nadolazeće Europsko prvenstvo zbog obnovljene ozljede ramena te neophodne operacije...

Pehovima hrvatske rukometne reprezentacije koja od 9. siječnja nastupa na Europskom prvenstvu jednostavno nema kraja. Od samog je početka izbornik Lino Červar iz dana u dan doživljavao nove šokove jer je reprezentacija zbog ozljeda doslovno desetkovana.

Posljednji u nizu je desni vanjski Luka Šebetić... Hrvatski izbornik Lino Červar uputio je naknadni poziv Josipu Vekiću, članu PPD Zagreba, jer je ozljeda Luke Šebetića na koju se požalio na kraju drugog dijela priprema, ozbiljnija nego što se u prvi mah činilo.

Luka Šebetić je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, nakon povratka iz Poreča obavio kompletne liječničke pretrage, koje su pokazale da će morati na operaciju, a to znači i propustiti Europsko prvenstvo.

'Nažalost, Luka Šebetić je obnovio ozljedu ramena koju je imao već ranije. Riječ je o ozljedi hrskavice zadnjeg dijela ramena, koji će operativnim zahvatom trebati ukloniti. Bit će to tzv. artroskopska toaleta ramena. Sljedećih par dana ne smije trenirati i nakon toga trebalo bi izvršiti operativni zahvat', pojasnio je liječnik muške seniorske reprezentacije Krešimir Rotim.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Nenad Bjelica, Massimo, braća Sinković, Gordan Jandroković…

'Jako mi je žao što se to dogodilo i neću igrati na Europskom prvenstvu. Prije sedam godina imao sam istu ozljedu. I vratio sam se. Ne sumnjam da ću to napraviti i sada. Klub mi je već dopustio da mogu napraviti operaciju u Zagrebu. Upravo su mi potvrdili da će se operacija obaviti u četvrtak. Nije se lako s tim pomiriti, ali tako je to u životu i sportu. Sasvim sigurno bit ću najveći navijač dečkima i nadati se da mogu otići do kraja', kazao je Luka Šebetić.

Zbog toga je Lino Červar pozvao Josipa Vekića kao još jednu opciju na desnoj strani napada. Sada su na toj poziciji trojica igrača Luka Stepančić, Ivan Martinović, i Josip Vekić, od kojih će vjerojatno dvojica naći svoje mjesto na konačnom popisu za Austriju.