NOVA tragedija

[FOTO] Stravične scene s argentinskog stadiona; ima poginulih, bačen suzavac

07.10.2022 u 08:51

Bionic
Reading

U večernjim satima četvrtka, po lokanom vremenu, na stadionu Gimasie La Plata trebala se igrati utakmica protiv domaćina i Boca Juniorsa. No, zbog velikih nereda, u kojima je zasad poginula najmanje jedna osoba, dvoboj argentinske Lige Profesional je otkazan

Svega nekoliko dana nakon dramatičnih scena u Indoneziji, novi navijački neredi šokirali su svijet. Ovoga puta do kaosa je došlo u Argentini, gdje je noćas otkazana utakmica između Gimnasije i Boca Juniorsa, a koja se trebala igrati u La Plati.

Ispred stadiona je bilo oko 10.000 navijača, većina bez ulaznica. Policija je u jednom trenutku bacila suzavac koji se proširio i po tribinama, pa je dio navijača utrčao na teren kako bi došli do zraka, zbog čega je sudac Hernan Mastrangelo u devetoj minuti odlučio je prekinuti utakmicu.

Glasnogovornik policije u priopćenju navodi kako je suzavac korišten zbog lakše kontrole situacije.

Također, policija je potvrdila da je zasad jedna osoba smrtno stradala, a više ih je odvezeno po bolnicama s teškim ozljedama. Kaos je nastao nakon što su navijači domaće Gimnasije na silu pokušali ući na stadion.

Argentinski mediji navode da je policija gumenim metkom upucala kamermana TyC Sportsa Fernanda Rivera dok je snimao policajce koji su ispaljivali suzavac, a potkrijepili su to i video snimkom.

'Nažalost, najmanje jedna osoba je poginula', rekao je ministar sigurnosti Buenos Airesa Sergio Berni.

Navijač je preminuo nakon srčanog udara, a sve nakon što je na tribine ubačen suzavac. Navijači su u panici pokušali pronaći izlaz sa stadiona.

  • +5
Kaos na utakmici Gimnasia La Plata - Boca Juniors Izvor: Profimedia / Autor: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia