jedna osoba u kritičnom stanju

Scene kaosa na stadionu u Nici šokirale su svijet, a predsjednik se pita: Što ja radim ovdje?

10.09.2022 u 10:54

Bionic
Reading

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Nice Jean-Pierre Rivere nije skrivao razočaranje nakon navijačih izgreda prije utakmice s Kölnom, kazavši kako su problemi s navijačima 'postali nepodnošljivi'.

Utakmica Konferencijske lige između Nice i Kölna kasnila je skoro sat vremena zbog žestokih sukoba francuskih i njemačkih navijača na tribinama.

Izgredi su počeli kada su se njemački huligani probili sa svog sektora, te napali domaće navijače i policiju. Mediji navode kako su se gostujućim navijačima pridružili i huligani PSG-a. U izgredima su ozlijeđene 32 osobe, pri čemu su četiri hospitalizirane, a jedna je u kritičnom stanju.

'Naš ministar sporta je to sažeo: Muka nam je od toga. Kad tome svjedočite iz prve ruke, to je užasno', rekao je Rivere na tiskovnoj konferenciji.

'To nije ono o čemu se radi u nogometu. To je nepodnošljivo. Nisam tip koji skače s broda kada stvari krenu loše, ali kada ste usred toga, naravno, zapitate se: 'Što ja radim ovdje?'

UEFA je u petak otvorila disciplinski postupak protiv oba kluba.

Najteže optužbe odnose se na francuski klub, domaćina utakmice, za kršenja pravila 'reda i sigurnosti' tijekom europskih natjecanja - ispaljivanje projektila, paljenje dimnih bombi, 'nerede' koje izazivaju njegovi navijači.

Nice će morati odgovarati i za propuste u 'identifikaciji odgovornih osoba', zaštitarskom osoblju, pretraživanju i filtriranju gledatelja i ograničavanju njihovog kretanja.

Sa svoje strane, Köln se tereti jer su njegovi navijači 'bacali predmete, palili dimne bombe' i izazivali nerede.

'Hoćete li kazniti i grad jer su tamo napravili veliku štetu?', dodao je Rivere.