samo za tportal

[FOTO] Legendarni Ćiro Blažević znao je biti žestok prema Mateu Kovačiću, a imao mu je što reći i sada, nakon dva postignuta gola

18.11.2020 u 07:57

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je novi poraz od Portugala. Ovog puta bilo je 3:2 za još uvijek aktualne europske prvake, ali Dalićeva je momčad, za razliku od okršaja sa Šveđanima u Solni, ovog puta bila razigrana, pokretljiva, maštovita. I imala je raspoloženog Matea Kovačića. Ipak, najvažnije je da je uspjela izboriti ostanak u Elitnoj skupini Lige nacija

Ovakvu smo Hrvatsku navikli gledati. Borbenu, požrtvovnu, kombinatornu.

Istina, nije imao izbornik Dalić sve najbolje igrače na koje inače računa, puno je toga improvizirao, ali očito je nakon poraza u Švedskoj uspio mobilizirati momčad.

I čini se, pronašao ipak bolju poziciju Mateu Kovačiću. Ovog puta nije bio 'čuvar leđa' Luki Modriću, već je taj zadatak pripao Marku Rogu, pa je Kovačić imao više slobode, odnosno mogućnosti sudjelovanja u ofenzivnim akcijama.

I napokon smo dočekali, nakon više od pet godina, da Kovačić zabije gol u hrvatskom dresu.

Ne zabija ih često ni u klubovima, ali za reprezentaciju zabio je tek jedan, jedini. I to u prijateljskoj utakmici protiv Gibraltara u lipnju 2015. godine.

Ova dva, protiv europskog prvaka, s time da je drugi posebno lijep, ipak vraćaju vjeru, u sve ono što je govorio Ćiro. Dâ je riječ o vrhunskom talentu, ali kojem treba motiva ali i dati podršku kako bi mu raslo samopouzdanje.

  • +23
Hrvatska - Portugal, Liga nacija Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

'Ma, ne znam što bih rekao, osim - čudo', javio nam se legendarni Ćiro Blažević, bivši hrvatski izbornik, još tijekom utakmice, odmah nakon prekrasnog gola Matea Kovačića.

Kako je u tim trenucima bilo 2:2, Ćiro je bio još sretniji.

'Ponosan sam na dečke. U ovakvom sastavu, ovako dobro igrati, svaka im čast', s veliki žarom komentirao je Ćiro i ispratio promašaje Perišića odnosno Brekala.

Čestitao je, naravno, i Mateu Kovačiću, čije je talent, a kojeg je uvijek apostrofirao, napokon isplivao.

'Mislim da Matea samo treba kritizirati. Šalim se, naravno. Ja ga volim, ali očito treba u njemu probuditi taj inat. Jer ja znam da on ima vrhunsko znanje, samo ga treba potaknuti', zaključio je Ćiro Blažević.

A mi se samo nadamo da će Mateo, sada kada je probio led i u službenim reprezentativnim utakmicama, nastaviti u istom smjeru.