duel za viceprvaka

Ferrari mora iskoristiti dvije velike šanse dotući Red Bull i zadržati ga iza sebe

23.08.2019 u 12:06

Bionic
Reading

U borbi za titulu viceprvaka u poretku konstruktora ključne bi mogle biti utrke u Spa i Monzi koje slijede, u kojima Ferrari mora povećati razliku u odnosu na Red Bull nakon što su 'bikovi' djelovali bolji i brži na utrkama u Hockenheimu i Budimpešti…

Ferrari čeka više od punog desetljeća na konstruktorski naslov, a neće ga osvojiti niti ove sezone, jer njegov zaostatak za Mercedesom devet utrka prije kraja iznosi točno 150 bodova, što je praktički nedostižno.

  • +10
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Međutim, borba ga ipak čeka i to za titulu viceprvaka. Naime, Red Bull na krilima Maxa Verstappena opasno prijeti iz pozadine, a samo zahvaljujući očajnim nastupima Pierrea Gaslyja i dalje zaostaje 44 boda, no to se može u par utrka promijeniti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Ferrari zbog toga mora iskoristiti dvije velike šanse koje su pred njim. Snažan motor kojim raspolaže trebao bi biti prednost na Velikoj nagradi Belgije i Italije koje slijede tjedan za tjedan potkraj kolovoza i početkom rujna.

'To su staze na kojima bismo trebali biti uspješni, ali ništa nije garantirano. Mislim da su naši konkurenti vrlo snažni i pokušat ćemo izvući maksimum iz nas,' najavljuje Sebastian Vettel.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Istina je da je Red Bull znao biti odličan na stazi Spa Francorchamps čak i kad je imao veći deficit po pitanju pogonske snage i tu leži opasnost za Ferrari koji je u 2019. godini znao razočarati tamo gdje se očekivalo da bude jak, poput Bakua, pa ni u Monzi nije sigurno da će biti na vrhu.

Ako na sljedeće dvije utrke 'bikovi' zaista uzmu mjeru Talijanima, onda ćemo imati neizvjesnu borbu za drugo mjesto među konstruktorima. A za Ferrari bi bio bolan šamar da tu bitku izgubi, s obzirom da su ga mnogi vidjeti kao izrazitog favorita nakon zimskog testiranja za osvajanje titule, što se izjalovilo već na prvoj utrci u Melbourneu…