bit će promjena

Hamilton spašava Bottasa, a to je loša vijest za neslavnog rekordera Formule 1?

22.08.2019 u 13:58

Bionic
Reading

Prema posljednjim informacijama, Valtteri Bottas trebao bi i sljedeće godine voziti Mercedes, dok će Esteban Ocon dobiti mjesto u Renaultu, na štetu Nice Hülkenberga…

Podsjetimo, Mercedes je obećao kako će riješiti status Valtterija Bottasa tijekom ljetne pauze i odlučiti ostaje li timski kolega Lewisu Hamiltonu i sljedeće sezone ili ne.

  • +10
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Aktualni prvak svijeta već dugo navija da Bottas ostane u momčadi, a prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Engleske, tako bi trebalo i biti, dok će svom junioru Estebanu Oconu ravnatelj Toto Wolff potražiti mjesto u nekoj drugoj ekipi.

Vjeruje se da će to biti Renault, za koji je trebao voziti i prošle godine prije nego što su se Francuzi odlučili dovesti Daniela Ricciarda.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U 2020. godini Ricciardo bi trebao ostati u Renaultu, ali ovaj put uz Ocona kao timskog kolegu.

U cijeloj priči loše se piše Nici Hülkenbergu koji bi mogao izvisiti i ostati bez svog mjesta u kokpitu. Riječ je o neslavnom rekorderu koji u 168 nastupa niti jednom nije bio na pobjedničkom postolju u Formuli 1, iako je na glasu kao prilično konkurentan vozač.

Hülkenbergu bi s 32 napunjene godine prijetio kraj karijere u elitnom automobilističkom natjecanju, ali uz spasonosno rješenje prelaska u Haas koji je iznimno nezadovoljan trenutnom vozačkom postavom, dok ravnatelj Günther Steiner naglašava kako američka momčad želi iskusne vozače za volanom u budućnosti, poput ovog Nijemca.

Dakle, promjena u novoj sezoni u vozačkim postavama će sigurno biti, a ostaje otvoreno tko će u toj igri najlošije proći…