transfer stoljeća

Ferrari i službeno potvrdio: Lewis Hamilton je naš od 2025. godine!

01.02.2024 u 20:55

Bionic
Reading

Tijekom dana se nagađalo, a sad je stigla i službena potvrda transfera stoljeća u Formuli 1. Lewis Hamilton od 2025. godine prelazi iz Mercedesa u Ferrari

'Scuderia Ferrari sa zadovoljstvom objavljuje da će se Lewis Hamilton pridružiti našoj momčadi 2025. godine, na višegodišnji ugovor', objavili su iz Ferrarija u četvrtak navečer i tako potvrdili transfer stoljeća!

Hamilton će ovu sezonu još voziti za Mercedes, a od sljedeće će sjesti u crveni bolid. Sedmerostruki prvak Formule 1 u momčadi Ferrarija će voziti uz Charlesa Leclerca, a Carlos Sainz mora potražiti novu sredinu.

Podsjetimo, Hamilton je posljednji naslov prvaka osvojio 2020. godine, dok Ferrari na vozačku titulu čeka od 2007., a na momčadsku od 2008. godine!

Lewis Hamilton je u Mercedesu od 2013. godine, a prije toga je vozio za McLaren. Prvi je tamnoputi vozač u Formuli 1, a do sada je u karijeri ostvario 103 pobjede te se 197 puta našao na podiju, a na 104 utrke je startao s prve pozicije.

Nakon svega je i Mercedes potvrdio njegov odlazak u redove Ferrarija.

Sad je jasno da je Hamilton, koji je prošlog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor s Mercedesom za 2024. i 2025. godinu, iskoristio opciju prema kojoj ne mora aktivirati drugu godinu.

'Naše partnerstvo s Lewisom nešto je najuspješnije što je sport vidio i na to ćemo uvijek gledati s ponosom. Lewis je važan dio povijesti Mercedesa, a znali smo da će našem partnerstvu jednom doći kraj, a taj je dan došao. Prihvaćamo njegovu odluku za novim izazovom, a pred nama su uzbudljive prilike u budućnosti. Imamo još jednu sezonu i želimo biti što bolji u 2024. godini', rekao je prvi čovjek Mercedesa Toto Wolff.

Nakon svega se oglasio i sam Lewis Hamilton.

'Bilo je to nevjerojatnih 11 godina u Mercedesu koji je bio dio mog života od 13. godine. To je mjesto gdje sam odrastao pa je odluka o odlasku bila jedna od najtežih ikad. No, pravo je vrijeme za iskorak i novi izazov. Zauvijek ću biti zahvalan za podršku Mercedesove obitelji, a posebno hvala Totu za prijateljstvo i liderstvo i želim da završimo zajedno na visokoj poziciji', kazao je Hamilton te zaključio:

'U potpunosti sam posvećen da ove sezone budem najbolji što mogu te da posljednja sezona među 'srebrnim strijelama' bude za pamćenje.'