legendarni žuti

Robert Prosinečki ipak neće u Afriku, preuzima reprezentaciju iz našeg susjedstva

01.02.2024 u 17:23

Bionic
Reading

Još je jučer Robert Prosinečki (55) bio jedan od glavnih kandidata za novog izbornika reprezentacije Gane. No, čini se kako popularni Žuti ipak neće krenuti put Afrike jer mu je stigla puno zanimljivija ponuda

Crnogorski mediji tvrde kako je Robert Prosinečki (55) jedini kandidat za novog izbornika te je samo pitanje dana kad će i službeno preuzeti reprezentaciju Crne Gore!

Prosinečkom je zadnji angažman bio na klupi Rudeša, ali je dobio otkaz u rujnu prošle godine nakon što je u prvih sedam kola SuperSport HNL-a osvojio samo jedan jedini bod. Prije Rudeša je vodio ljubljansku Olimpiju, turske momčadi Kayserispor i Denizlispor te Crvenu zvezdu, a kao izbornik je bio na čelu Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine.

A još je jučer Robert Prosinečki bio jedan od glavnih kandidata za novog izbornika reprezentacije Gane. No, sad je jasno da popularni Žuti ipak neće krenuti put Afrike jer mu je stigla puno zanimljivija ponuda, ona iz Crne Gore.

Krajem prošle godine Miodrag Radulović je odstupio s mjesta izbornika, a sad bi ga trebao zamijeniti baš Prosinečki koji je, barem tako tvrde crnogorski mediji, velika želja predsjednika Nogometnog saveza Crne Gore (FSCG) Dejana Savičevića. Prosinečki i Savićević suigrači su iz Crvene zvezde s kojom su 1991. godine osvojili Ligu prvaka.

Na klupi Crne Gore do sada su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

Prosinečki bi, ako prihvati ponudu, na crnogorskoj klupi trebao debitirati već u ožujku kad 'sokolovi' igraju dvije prijateljske utakmice, prvo 21. ožujka s Bjelorusijom, a potom i 25. ožujka protiv Sjeverne Makedonije.