SuperSport HNL

Evo gdje možete gledati današnje utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige; Osijek dočekuje Goricu, a Rijeka gostuje kod Šibenika

16.07.2022 u 11:33

Bionic
Reading

Subotnji program 1. kola nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige u Gradskom vrtu otvaraju Osijek i Gorica (MAXSport, MAXtv, 19 sati), dok će na Šubićevcu Šibenik ugostiti Rijeku (MAXSport, MAXtv, 21 sat)

Dinamo i Lokomotiva u petak su sjajnom utakmicom otvorili novu sezonu SuperSport Hrvatske nogometne lige. 'Modri' su na kraju u golijadi slavili 3:2, gubili su 2:0, Drmić ih je s dva gola vratio u život, a u sudačkoj nadoknadi pobjedu je osigurao Menalo. Bila je to fantastična najava nove sezone domaćeg prvenstva, a danas se uzbuđenja nastavljaju. Na programu su dvije utakmice...

NK OSIJEK - NK GORICA (MAXSport, MAXtv, 19 sati)

Znakovito je da su ovi klubovi prošlu sezonu 'zatvorili' međusobnim dvobojem, a sada će igrati i na otvaranju nove. Slobodno se može reći da je Gorica 'crna mačka' za Osijek koji je prošle sezone samo jednom slavio (bilo je 3:2), dok su ostale tri utakmice završile bez pobjednika.

'Na raspolaganju su svi igrači osim Kristijana Lovrića koji ima crveni karton iz zadnjeg kola prošle sezone. Svi su željni igre i s puno optimizma očekujemo prvu utakmicu', rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica u najavi susreta s Goricom te nastavio:

'Gorica se nije pretjerano mijenjala, glavnina momčadi je ostao isti, a ta momčad se puno puta pokazala nezgodnom. Nešto će se i nas pitati, ali vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača doći do prva tri boda ove sezone. Nema ugodnog protivnika, svi su neugodni i svakog možeš napraviti još neugodnijeg ako nisi pravi. Mislim da ćemo biti dobri.'

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Trener Gorice Samir Toplak na raspolaganju ima mladu momčad koja je spremna dokazati svoju vrijednost.

'Važno mi je da smo ostavili vrlo dobar, mlad kostur igrača za koje vjerujem da će još napredovati i da će svoje prezentacije podići na višu stepenicu. Na njima je da ne padnu pod pritisak već da ono što radimo pokažu na terenu. Očekujem da će Gorica biti ekipa koju će biti teško pobijediti ove sezone, koja ima taktičku disciplinu i u napadu i obrani. Naše slabije strane ćemo pokušati sakriti, a one dobre ćemo potencirati', kazao je Toplak.

NK ŠIBENIK - NK RIJEKA (MAXSport, MAXtv, 21 sat)

Na Šubićevcu će snage odmjeriti Šibenik i Rijeka. Obje momčadi u novu sezonu ulaze s popriličnim promjenama u svojim redovima, trebat će vremena za uigravanje.

'Prvo kolo uvijek je specifično. Čeka nas zahtjevna utakmica. I mi i Šibenik dosta smo promijenili momčad', rekao je trener Rijeke Dragan Tadić i dodao:

'Očekujem momčad s gardom i da predstavimo Rijeku u najboljem mogućem svjetlu. Sastav? Pa nema velikih dvojbi, pripremili smo dvije opcije što se tiče formacija pa ćemo pred samu utakmicu odlučiti. Tri boda u mislima? Naravno da idemo na pobjedu, na pobjedu ćemo ići svaku utakmicu. Skautirali smo Šibenik i imaju drugačiji pristup igri nego ranije. To je potpuno drugačija momčad nego prošle sezone koja je potpuno promijenila stil igre. Prošle godine bili su dosta ofenzivniji, a sada igraju dosta kompaktnije i u bloku.'

Od ranije su ozlijeđeni Mitrović, Solano, Galešić i Merkulov...

'Svi su zdravi osim navedenih igrača, a nadam se ranijem povratku nekih od njih, primjerice Solana. Dečki su odlično trenirali kroz tjedan, svi su zdravi i spremni. Halilović? Teško je procijeniti kad će biti sto posto spreman, ali putuje s nama u Šibenik. Bit će u kadru, ali vidjet ćemo koliko će participirati u utakmici', zaključio je Tadić.

>> >> Propustili ste TV prijenos na programu MAXSport ili niste stigli vidjeti gol? Evo gdje sve možete naći na jednom mjestu

A na klupi Šibenika će večeras debitirati trener Damir Čanadi.

'Iskreno, ni sami ne znamo gdje stojimo, više ćemo znati nakon ove prve utakmice, gdje smo stvarno u ovom trenutku. U svakom slučaju ulazimo pozitivni u taj dvoboj, želimo uzeti bodove kući, ne samo protiv Rijeke', kaže Damir Čanadi u najavi susreta s Rijekom i dodaje:

'Hoćemo li igrati s dva napadača, dakle 3-5-2, ili 3-4-3 ovisit će o tome s kojim igračima raspolažemo u datom trenutku, kao i o protivniku. Tako nam sada jako fali Delić, važan igrač za nas u napadu. Čop isto nije došao fit, uz to se razbolio, sad je postao i tata. Imamo dosta mladih igrača koji nisu igrali puno prošle sezone u svojim klubovima. Talent i kvalitetu imaju, ali manjkao im je taj ritam utakmica, to im moramo dati u Šibeniku, želimo stvoriti pravu kemiju u ekipi. Rijeka je isto puno mijenjala, ali su doveli kvalitetne igrače, spadaju i dalje u top 4 ekipe, tako da su favoriti, tim više što Šibenik prošle sezone nije uzeo niti boda protiv njih. Ono što želim od svojih momaka jest vidjeti im želju za pobjedom, u tom slučaju bit ćemo dobri', zaključio je Čanadi.