SuperSport HNL

[VIDEO/FOTO] Pogledajte golijadu na Maksimiru! Menalo je tek u sudačkoj nadoknadi zabio za 3:2 pobjedu Dinama protiv Lokomotive

15.07.2022 u 22:36

Bionic
Reading

U prvoj utakmici nove sezone SuperSport Hrvatske nogometne lige Dinamo je na Maksimiru preokretom pobijedio Lokomotivu 3:2. Lokomotiva je povela 2:0 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo s dva gola Josipa Drmića (25, 34) i jednim Luke Menala (90+1)

Sjajnu smo utakmicu gledali na samom otvaranju nove sezone SuperSport HNL-a! Prvak Dinamo je na Maksimiru dočekao Lokomotivu i u sudačkoj nadoknadi stigao do pobjede.

Gosti su do prednosti stigli na samom otvaranju utakmice kada je Teophile-Catherine neoprezno odigrao jednu loptu u sredinu terena na tridesetak metara od svog gola, na nju je startao Smakaj i poslao ju u kazneni prostor domaćih gdje se odlično snašao Kulenović iz udarcem iz prve svladao Livakovića.

NK Dinamo - NK Lokomotiva 0:1 Kulenović 5' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

U 15. minuti Kulenović je još jednom zatresao mrežu Dinama odlično se snašavši u gužvi nakon udarca iz kuta, ali sudac Bel je na intervenciju VAR-a poništio taj gol zbog prekršaja Solde na Ademiju koji je prethodio golu.

Niti to nije bilo dovoljno upozorenje za Dinamo, pa je Lokomotiva u 22. minuti ipak povela 2:0. Vranjković je odlično prodro po desnom boku, odigrao dvostruko proigravanje s Aliyuom, a napadač gostujućeg sastava je s desetak metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Livakovića.

NK Dinamo - NK Lokomotiva 0:2 Aliyu 22' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Odmah nakon primljenog drugog gola reagirao je trener Dinama Ante Čačić i umjesto indisponiranog Bočkaja, koji je pokrivao lijevi bok, ubacio drugog napadača te Petkoviću pridružio Josipa Drmića. Taj se potez pokazao punim pogotkom jer je najveće Dinamovo pojačanje u sljedećih desetak minuta s dva gola osigurao poravnanje.

Samo dvije minute nakon ulaska na teren Drmić se već upisao u strijelce, Špikić se ubacio u kazneni prostor gostiju i poslao povratnu loptu za Drmića. Udarac švicarskog napadača odbio se od blokova dvojice obrambenih igrača te od grede prije no što je prešao gol-liniju.

>> Hrvatski nogomet samo na kanalima MAXSport!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na kanalima MAXSport 1 i MAXSport 2 na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

NK Dinamo - NK Lokomotiva 1:2 Drmić 25' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Za poravnanje najzaslužniji je Ivanušec koji je sjajnim driblingom na desnom krilu prevario Soldu i zatim poslao prizemnu loptu u peterac na koju je Drmić stigao prije golmana 'lokosa' Santinija i još jednom zatresao mrežu, sada za 2:2.

NK Dinamo - NK Lokomotiva 2:2 Drmić 34' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Lokomotiva je u 78. minuti ostala s igračem manje jer je zbog grubog starta isključen Marić, a Dinamo je brojčanu prednost uspio iskoristiti za potpuni preokret u završnici.

NK Dinamo - NK Lokomotiva 3:2 Menalo 90' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

Veliki pritisak domaććih urodio je plodom početkom sudačke nadoknade. Teophile-Catherine je uspio glavom proslijediti jedan centaršut pred sam gol gdje je u padu također glavom loptu u mrežu uspio proslijediti Menalo, još jedan igrač kojega je Čačić ubacio u igru.

NK Dinamo - NK Lokomotiva 3:2 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
  • +32
NK Dinamo - NK Lokomotiva, 1. kolo SuperSport HNL, 15.7.2022. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic