I VOJSKA NA NOGAMA

Drama Liverpoolovog igrača se nastavlja; oca mu je otela najveća pobunjenička skupina

02.11.2023 u 19:47

Bionic
Reading

Oca kolumbijskog nogometaša Luisa Diaza otela je gerilska skupina Nacionalne oslobodilačke vojske (ELN), objavile su kolumbijske vlasti.

'Danas službeno znamo da je otmicu oca kolumbijskog nogometaša Luisa Diaza izvela jedinica koja pripada ELN-u, posljednjoj gerilskoj skupini koja je još uvijek aktivna u Kolumbiji', objavila je kolumbijska Vlada.

Roditelje Liverpoolovog napadača Luisa Diaza, u subotu su otele nepoznate osobe u gradu Barrancas, odakle je 26-godišnji napadač. Diazova majka je spašena, no još uvijek se traga za ocem. Kolumbijska vojska je objavila kako nastavlja potragu uz potporu 'dva motorizirana voda, bespilotnih letjelica, kontrolnih točaka, helikoptera, aviona sa specijaliziranim radarom i više od 120 ljudi'.

Navodi se i kako Vlada trenutno vodi pregovore s ELN-om zahtijevajući njegovo 'trenutno oslobađanje' i podsjeća ELN 'da je njihova odgovornost jamčiti njegov život', stoji u priopćenju koje potpisuje Otty Patino, Vladin službeni pregovarač s najvećom pobunjeničkom skupinom na kontinentu.

Kolumbijska vlada i gerilci Nacionalne oslobodilačke vojske (ELN) zaključili su početkom rujna u Caracasu četvrti krug pregovora koji će se nastaviti u Meksiku. Šestomjesečni bilateralni prekid vatre, dogovoren tijekom posljednjeg kruga pregovora održanih u Havani i pod nadzorom UN-a, stupio je na snagu 3. kolovoza.

Kolumbijska vlada je priznala ELN-u status 'naoružane pobunjeničke političke organizacije', a gerila je tu odluku ocijenila nužnom za nastavak mirovnog procesa.

Diaz, koji je 43 puta igrao za Kolumbiju, potpisao je Liverpool u siječnju prošle godine stigavši iz Porta u ugovoru vrijednom 45 milijuna eura. Ove je sezone upisao 11 nastupa i postigao tri gola.