ZANIMLJIVA SUBOTA

Dinamo na paklenom gostovanju, a Hajduk igra derbi začelja; evo gdje možete gledati obje utakmice

15.09.2018 u 08:09

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice sedmog kola Hrvatski Telekom Prve lige, a u akciju će i naši najpopularniji klubovi - Dinamo i Hajduk

Gorica – Dinamo (16.30, Arenasport 3, MAXtv)

Apsolutni hit uvodnog dijela nove prvenstvene sezone je novi prvoligaš Gorica. Poznato je da iza Gorice stoji strani kapital, no rijetki su bili oni koji su mogli zamisliti da će neiskusan trener Jakirović tako brzo i tako dobro ukomponirati niz igrača raznih nacionalnosti. Poljak Zwolinski s pet je pogodaka u uvodnih šest kola prvi strijelac lige, a sjajan je dojam ostavio i nigerijski ofenzivac Atiemwen. Nakon nesretno i nespretno izgubljenih bodova u prvim prvoligaškim utakmicama momčad Gorice nanizala je tri uzastopne pobjede. Hajduk, Rudeš i Istra inkasirali su po dva gola, dok s druge strane vratar Kahlina nije trebao vaditi loptu iz svoje mreže. Taj niz Kahlini neće biti lako nastaviti protiv aktualnog prvaka Dinama.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje

'Dinamo zaslužuje veliki respekt i apsolutni je favorit jer Bjelica radi odličan posao. To se najbolje vidjelo u europskim utakmicama kada je bez stresa izborio Europsku ligu, a zamalo i Ligu prvaka. Ne znam u kojem će sastavu istrčati Dinamo, ali naše je da mu igrom i zalaganjem na terenu maksimalno zakompliciramo planove o osvajanju tri boda', najavio je trener Goričana Jakirović čija će momčad igrati pred rasprodanim stadionom.

Proteklog je tjedna momčad Gorice pojačao nigerijski reprezentativac Oboabona, no defanzivac koji je stigao iz Al Ahlija neće moći zaigrati već protiv Dinama. S obzirom na dojam i rezultate Jakirović nema potrebu mijenjati nešto u sastavu i sustavu igre Gorice.

Dinamo – Rijeka 1:1, 6. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Dinamo je što se prvenstva tiče bezbolno prošao kvalifikacije za Ligu prvaka budući da je nakon šest odigranih kola momčad Nenada Bjelice sama na samom vrhu prvenstvene tablice. Nije uspio Dinamo izboriti novi plasman u grupnu fazu Lige prvaka iako je odlično parirao švicarskim Young Boysima, no u Zagrebu će se ove jeseni igrati Europska liga. Dobio je Dinamo zvučne suparnike u Europskoj ligi pa već u četvrtak ugošćuje slavni turski Fenerbahce, a u skupini s njima još su trofejni belgijski Anderlecht i aktualni slovački prvak Spartak Trnava.

  • +14
Dinamo - Rijeka, 6. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Bjelica bez obzira na nadolazeće europske obaveze nema namjeru podcijeniti Goricu.

'Pozitivno je to što smo se tijekom pauze osvježili, a odigrali smo i jednu prijateljsku utakmicu. Oni su u zadnje vrijeme pokazali da su jako dobra momčad koja ima jako dobrog trenera. S Jakirom se znam od njegovog vremena u Klagenfurtu dok je on još igrao, a ja sam već trenirao. Želim mu sve najbolje u karijeri, ali tek poslije naše utakmice. Igrati ćemo pred punim tribinama i očekujemo dobru utakmicu.'

Prilikom najave susreta Bjelica je naglasio da su se svi reprezentativci u Dinamo vratili zdravi. Problema s ozljedom i dalje imaju veznjak Ademi i bek Leovac. Kapetan Ademi sigurno će propustiti susret s Goricom, dok će Leovac biti u konkurenciji za nastup iako nije realno očekivati da će Bjelica forsirati njegov nastup protiv bivšeg drugoligaša.

  • +16
Istra 1961 - Gorica, 6. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Hajduk – Rudeš (19.00, Arenasport 3, MAXtv)

Na Poljudu je rijetko dosadno, no posljednjih tjedana situacije u Hajduku mijenjale su se filmskom brzinom. Nakon katastrofalnog ulaska u sezonu i šest prvenstvenih utakmica bez pobjede očekivalo se da će novi predsjednik Huljaj smijeniti trenera Kopića, ali ga je unatoč dogovoru s Tudorom odlučio zadržati u klubu. Huljaj je svoju odluku odlučio obrazložiti nasamo igračima, a dok je on to činio trener Kopić se susreo sa Štimcem koji je za veći dio Hajdukovog navijačkog puka koji vlada klubom neprijatelj. Susret je netko slikao i proslijedio je slike Huljaju, a on je nakon toga iznenada promijenio svoju odluku o podršci Kopiću.

Slaven Belupo – Hajduk 1:1, 6. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

Sam Kopić nakon cijele situacije završio je u bolnici, a nakon nekoliko dana neizvjesnosti Hajduk je objavio kako ima novog trenera. Nakon jedanaest godina na klupu Hajduka vratio se Zoran Vulić, a njega odmah u prvoj utakmici čeka derbi začelja protiv Rudeša.

'Čeka nas zahtjevna utakmica. Sada nam je svaka utakmica kao finale, nemamo pravo na pogrešku. Dobro smo se pripremili, momci su svjesni u koju smo situaciju došli. Učiniti ćemo sve da iz nje izađemo. Nama protiv Rudeša igra samo pobjeda. Rudeš je zanimljiva momčad iako nemaju takav bodovni saldo. Izgledali su dobro i protiv Dinama i protiv Rijeke. Biti će nam teško, no mi smo Hajduk. Moramo izaći muški i agresivno, ključno je vratiti samopouzdanje jer bez toga nema ni pobjede', izjavio je Vulić.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 06. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Prilikom najave susreta dodao je da neće biti značajnijih promjena u sastavu budući da je u klubu nepunih tjedan dana. Zbog suspenzije u konkurenciji za nastup neće biti Formitschowa i Saida, a probleme s ozljedama i dalje imaju Duka i Beširović. Zbog činjenice da se Duka teže ozlijedio na početku sezone u Hajduk je proteklog tjedna stigao iskusni vratar Blažević koji je već proveo 18 mjeseci u klubu.

Uvodnih šest kola nove sezone donijela su potvrdu da je Rudeš glavni kandidat za ispadanje iz lige. To ne čudi s obzirom da je hit momčad drugog dijela prošle sezone ostala bez strateškog partnera Alavesa, a shodno tome bez trenera Aire i gotovo kompletnog lanjskog igračkog kadra. Predsjednik Knežević na klupu je doveo bivšeg Splitovog trenera Matića, a svlačionicu je uglavnom popunio igračima iz druge lige. Takav Rudeš bez dovoljno igrača za popunjavanje zapisnika šokirao je Dinamo na Maksimiru u prvom kolu osvojivši bod, no nakon toga upisao je pet uzastopnih poraza.

  • +3
HT Prva liga, 6. kolo: Inter - Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Matićeva momčad uglavnom se pokušava fokusirati na obranu, a suparničkom golu gotovo isključivo prijeti nakon prekida i kontranapada i tako će sigurno zaigrati i na Poljudu. Problem za Matića predstavlja činjenica da obrana njegove momčadi iz utakmice u utakmicu djeluje sve propusnije pa je u prošlom kolu u Zaprešiću od Intera primila tri pogotka već u prvom poluvremenu.

Hrvatska 1. liga

Gorica-Dinamo Zagreb16:30
Hajduk-Rudeš19:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb642014
2.Osijek641113
3.Rijeka633012
4.Lokomotiva631210
5.Gorica631210
6.Slaven Belupo61417
7.Inter Zaprešić72147
8.Istra 196171245
9.Hajduk60424
10.Rudeš60151

Sljedeće utakmice

16.9.Slaven Belupo-Lokomotiva
16.9.Rijeka-Osijek
21.9.Slaven Belupo-Rudeš
22.9.Lokomotiva-Rijeka
22.9.Osijek-Gorica