FENOMENALAN POSAO

Transfer 'bomba' u HT Prvoj ligi; nitko nije očekivao da mogu dovesti takvog kapitalca

11.09.2018 u 10:17

Bionic
Reading

Gorica je najugodnije iznenađenje Hrvatski Telekom Prve lige, a novi prvoligaš u svoje redove doveo je pravog kapitalca – braniča Godfreyja Oboabona (28) koji je procijenjen na 1,8 milijuna eura

Elitni razred hrvatskog nogometa puno puta je znao biti mjesto lijepih priča, a u ovoj sezoni to je definitivno Gorica kojoj se predviđala grčevita borba za ostanak, a novi prvoligaš sve je iznenadio pa se dobim igrama prometnuo u ozbiljnog kandidata za mjesto koje vodi u Europu.

Gorica je prije stanke zbog utakmica reprezentacije bila u naletu, upisala je tri pobjede u nizu te je zasluženo na petoj poziciji s deset bodova koliko ima i četvrta Lokomotiva. Mogao je na 'kontu' biti još koji bod više, ali manjak sreće i neiskustvo u završnim minutama protiv Slavena i Intera koštale su Goričane još impresivnijeg učinka.

U Gorici su plaće uredne, nema nikakvih afera, a vodstvo na čelu sa sportskim direktorom Nikoličiusem napravilo je fenomenalan posao s pojačanima. Stranci su se zasad pokazali kao pun pogodak u ofenzivnom dijelu (Zwolinski prvi strijelac lige) te u sredini terena (Atiemwen, Miya).

Hajduk - Gorica 0:2 (4. kolo 2018./19., 19.8.) Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Odlična atmosfera i rezultati nisu uspavali Goricu koja je ovih dana napravila još jedan ludi posao. U svlačionicu dolazi nigerijski branič Godfrey Oboabona kao slobodan igrač, a vrijednost mu je 1,8 milijuna eura.

On je upisao čak 44 nastupa za reprezentaciju s kojom je bio prvak Afrike 2013. te je tada odigrao sve utakmice, a ima jedan susret i na SP-u 2014. Prema nekim navodima ovaj stoper bio je na zanimljiv i zagrebačkom Dinamu, a na kraju je završio u momčadi koja će upravo u sljedećem sedmom kolu ugostiti hrvatskog prvaka na stadionu u Velikoj Gorici.

  • +16
Istra 1961 - Gorica, 6. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX
  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, HNK Gorica - NK Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL
  • +16
Hajduk - Gorica, 4. kolo HT Prve lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX