izazvala pomutnju

Dan kada je video tehnologija zasjenila sve na nogometnoj sceni!

  • Autor: Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 19.06.2017 11:11
  • Objavljeno 19.06.2017 u 11:06
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Drugi dan Kupa Konfederacija u Rusiji ostat će zapamćen po utjecaju video pomoći sucima na konačni rezultat. Poništeni su golovi Portugalu i Čileu, a jedan je i priznat nakon dodatne analize. Reakcije su različite...

Nogomet je definitivno ušao u novu fazu kad je u pitanju suđenje, kao i dinamika samih utakmica. Na Kupu konfederacija pomoć arbitrima video snimkom zaživjela je na velikoj sceni, a upravo je ova tehnologija imala ključnu ulogu na okršajima u nedjelju.

  • +3

Kup Konfederacija: Portugal - Meksiko

Izvor: Reuters / Autor: JOHN SIBLEY

Naime, u dvoboju Portugala i Meksika Nani je već proslavio pogodak, da bi bio naknadno poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Portugal - Meksiko

Autor: Youtube

U dvoboju Čilea i Kameruna svjedočili smo još većim kontroverzama. Vargas je s navijačima punu minutu slavio pogodak potkraj prvog dijela, prije nego što ga je Damir Skomina poništio zbog dvojbenog zaleđa koje ni televizijska snimka nije mogla u potpunosti otkriti.

U nastavku susreta isti igrač ponovo je zabio, a dosuđeno mu je zaleđe, da bi nakon video analize pogodak ipak bio priznat.

Čile - Kamerun 2:0

Autor: Youtube

Reakcije na ovu novost u nogometu su različite, jer ljudi se ne mogu naviknuti na uzaludne proslave golova, kao i na ubijanje dinamike utakmica, a pokazuje se da VAR ne jamči ispravnost konačne odluke.

'Za sistem je potrebno vrijeme. Moramo pričekati da vidimo kako će se razvijati,' smiruje strasti čileanski izbornik Juan Antonio Pizzi.

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi