izazvala pomutnju

Dan kada je video tehnologija zasjenila sve na nogometnoj sceni!

19.06.2017 u 11:06

Bionic
Reading

Drugi dan Kupa Konfederacija u Rusiji ostat će zapamćen po utjecaju video pomoći sucima na konačni rezultat. Poništeni su golovi Portugalu i Čileu, a jedan je i priznat nakon dodatne analize. Reakcije su različite...

Nogomet je definitivno ušao u novu fazu kad je u pitanju suđenje, kao i dinamika samih utakmica. Na Kupu konfederacija pomoć arbitrima video snimkom zaživjela je na velikoj sceni, a upravo je ova tehnologija imala ključnu ulogu na okršajima u nedjelju.

  • +3
Kup Konfederacija: Portugal - Meksiko Izvor: Reuters / Autor: JOHN SIBLEY

Naime, u dvoboju Portugala i Meksika Nani je već proslavio pogodak, da bi bio naknadno poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Portugal - Meksiko Autor: Youtube

U dvoboju Čilea i Kameruna svjedočili smo još većim kontroverzama. Vargas je s navijačima punu minutu slavio pogodak potkraj prvog dijela, prije nego što ga je Damir Skomina poništio zbog dvojbenog zaleđa koje ni televizijska snimka nije mogla u potpunosti otkriti.

U nastavku susreta isti igrač ponovo je zabio, a dosuđeno mu je zaleđe, da bi nakon video analize pogodak ipak bio priznat.

Čile - Kamerun 2:0 Autor: Youtube

Reakcije na ovu novost u nogometu su različite, jer ljudi se ne mogu naviknuti na uzaludne proslave golova, kao i na ubijanje dinamike utakmica, a pokazuje se da VAR ne jamči ispravnost konačne odluke.

'Za sistem je potrebno vrijeme. Moramo pričekati da vidimo kako će se razvijati,' smiruje strasti čileanski izbornik Juan Antonio Pizzi.