Jadranski derbi

Damir Burić nakon potopa Hajduka na Poljudu: 'Nismo na nivou na kojem bi trebali biti, Dinamo nas nije kaznio, ali Rijeka sada jest'

01.12.2019 u 20:30

Bionic
Reading

Rijeka je s visokih 4:0 slavila u Jadranskom derbiju na Poljudu protiv Hajduka u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Nakon utakmice svoje su viđenje ponudili treneri Simon Rožman i Damir Burić

Rijeka je s visokih 4:0 slavila u Jadranskom derbiju na Poljudu protiv Hajduka u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Nakon utakmice svoje su viđenje ponudili treneri obje momčadi. Trener Rijeke Simon Rožman je, očekivano, bio zadovoljan izvedbom svoje ekipe.

'Sretan sam zbog igrača. Mislim da smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Znali smo da će se Hajduk na početku utakmice bacati na glavu i da to treba preživjeti. Stvarno smo trpjeli prvih 20 minuta, ali mislim da smo u pravo vrijeme dali prvi gol', rekao je Rožman pa dodao:

'U drugom dijelu smo znali da će se Hajduk još više otvoriti. Imali smo na startu sreće da smo preživjeli one dvije stative, a onda je utakmica krenula u našem smjeru. Sretni smo zbog ove pobjede i niza koji smo povezali, ali sada treba biti miran i smireno se pripremiti za iduću utakmicu koja neće biti ništa lakša ili teža od ove. Radom smo u 14 dana preokrenuli ovu priču, a samo tako možemo i dalje do bodova. Sada je taj rad dao neku sliku kakvu Rijeku želimo gledati', rekao je Rožman.

Rožman se osvrnuo i na rezove u momčadi koje je napravio nakon visokog poraza od Dinama na Rujevici koji su izgleda urodili plodom.

'Bitno je da su dečki u sebi okrenuli tu neku priču. Sada na terenu rade jedan za drugoga. To je timski sport i moramo raditi zajedno. Bilo je puno onih koji to nisu shvaćali i to je trajalo već duže vrijeme. Bitno mi je da su si oni to posložili u glavi i da smo počeli s normalnim radom. Sretan sam igrom u prošle dvije utakmice, ali puno toga još moramo popraviti. Kada pobijediš ti ljudi više vjeruju, ali već u ovih 14 dana izgledamo dosta bolje.'

Rožman je najavio i kraj prvog dijela prvenstva.

'Dugo je prvenstvo i dečki su već umorni. Trebamo sada raditi i vidjeti što nam još nedostaje. Sada se trebamo veseliti ovoj pobjedi koja je jako bitna za nas i naše navijače. Hvala i njima što su došli u Split. Sada se pripremamo za iduću utakmicu', zaključio je Rožman.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Svoje viđenje dao je i Damir Burić kojem nije bilo lako nakon visokog domaćeg poraza.

'Rijeka je jako kvalitetna momčad i to sam govorio od samog početka. Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu, imali smo svoje šanse. Bili smo jako dobri u prvom poluvremenu, ali taj prvi gol nas je pomeo. S 1:0 ideš u kabinu u nezgodnom trenutku, kreneš dobro i u drugom poluvremenu, ali... Rijeka je danas bila jako dobra. Čestitam im', rekao je Burić pa dodao:

'Malo je pobjeda bila previsoka. Sve što su zapucali je ušlo, ali mi moramo iz ovih utakmica učiti. Vidjeli smo danas da, kada nam nedostaju neki igrači u obrani, jednostavno nismo na nivou na kojem bi trebali biti. Moramo gledati naprijed i pokušati ovaj poraz analizirati jer je već u subotu nova utakmica.'

Upravo je obrana Hajduka omogućila Rijeci golove svojim velikim greškama.

'Istina, mislim da je jako jednostavno to bilo za obraniti, ali tako je kako je. Moramo se s time nositi i već se za iduću utakmicu bolje organizirati u obrani. To nam je sada primarni zadatak.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Hajduk atmosferu nakon remija s Dinamom u Zagrebu ipak nije uspio prenijeti na Poljud i susret s Rijekom.

'Nismo igrali dobro ni u prvom dijelu u Zagrebu, a sada smo opet imali te neke faze u kojima nismo bili dobri. Dinamo nas nije kaznio, a danas smo bili kažnjeni. Moramo brzo učiti, bolje stajati na terenu i iskoristiti svoje šanse', rekao je Burić pa odgovorio i na pitanje kako motivirati igrače za završnicu polusezone nakon ovog poraza i tri derbija u nizu:

'Radili smo jako puno na završnici i to će se vratiti. Treba vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. Jedino tako možemo izaći iz ovoga. Ne preostaje nam ništa drugo nego nastaviti kvalitetno i dobro raditi' zaključio je Burić.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Hrvatska 1. liga

Hajduk-Rijeka0:4
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb16122238
2.Hajduk1794431
3.Rijeka1684428
4.Lokomotiva1784528
5.Osijek1776427
6.Gorica1774625
7.Slaven Belupo1753918
8.Istra 19611726912
9.Varaždin1726912
10.Inter Zaprešić17251011

Sljedeće utakmice

6.12.Dinamo Zagreb-Varaždin
7.12.Gorica-Slaven Belupo
7.12.Inter Zaprešić-Hajduk
8.12.Osijek-Lokomotiva
8.12.Rijeka-Istra 1961