HT Prva liga - 17. KOLO

Dinamo s devetoricom novih u sastavu pobjegao Hajduku za sedam bodova prednosti

30.11.2019 u 19:39

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u dvoboj s pulskom Istrom ušli su s devetoricom novih igrača u odnosu na utakmicu protiv Atalante. No, rezultatski se te promjene nisu osjetile, 'jer 'modri' su upisali pobjedu 2:1

Nakon poraza od Atalante, ali i prošlotjednog derbija s Hajdukom, trener Dinama Nenad Bjelica logično je poštedio veliku većinu igrača, izuzev Dine Perića i Theophilea-Catherinea, na koje ionako neće moći računati za ogled protiv Manchester Cityja.

Ostalih devetorica bili su novi. No, Dinamo je i s tom, tzv. drugom postavom bio dominantiniji na stadionu Aldo Drosina, te je bez većih stresova stigao do pobjede i nova tri boda, odnosno odmaknuo Hajduku na sedam bodova.

Gosti su poveli u 22. minuti nakon odličnog prodora Mislava Oršića i asistencije koju je u pogodak pretvorio Damian Kadzior.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Na startu drugog poluvremena, u 49. minuti Oršić je upisao pogodak, čime je utakmica praktički bila riješena.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Zabio je Dinamo i treći gol, ali sudačka trojka procijenila je da je strijelac Kadzior bio u zaleđu kada je skrenuo Oršićevo dodavanje te je uskratila novo veselje gostiju.

I kad se već očekivao posljednji sučev zvižduk, odnosno kraj utakmice, sudac Strukan označio je kazneni udarac. Posve ispravno, jer golman Zagorac neoprezno je u skoku zahvatio Tomaševića. Strijelac za 1:2 bio je mladi Mario Ćuže.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo
  • +12
Hrvatski Telekom Prva liga, 17. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL