kakav majstor

Čudesni Roberto Carlos s 46 godina opet izveo ono o čemu većina igrača može samo sanjati

09.08.2019 u 10:47

Bionic
Reading

Točno 22 godina nakon legendarnog pogotka protiv Francuske na Kupu konfederacija Roberto Carlos pokazao je svima da njegov udarac koji u čudesnoj putanji zaobilazi sve prepreke nije bio slučajnost…

Brazilski 46-godišnji legendarni lijevi branič možda se udebljao i više nije u stanju igrati nogomet kao u najboljim danima, ali još uvijek imao oružje o kojem većina današnjih nogometaša može samo sanjati.

Naime, Roberto Carlos ne samo što je bio poznat po svom razornom udarcu zahvaljujući kojem je utrpao čak 76 golova u karijeri, već i po rotaciji lopte koja je bila u stanju pri slobodnjacima u potpunosti zaobići živi zid i zatim se vratiti na pravi kurs i završiti u mreži.

Takav pogodak zabio je 1997. godine u dvoboju Kupa konfederacija između Brazila i Francuske, što se smatra jednim od najljepših golova iz slobodnjaka u povijesti nogometa, a ovih dana potvrdio je da to nije bila slučajnost.

Na Instagramu je objavio udarac sa sličnom rotacijom kojeg je izveo u duelu s nekadašnjim portugalskim golmanom Vitorom Baijom.

Iako se na prvi pogled možda čini da lopta odsjeda u mreži, zapravo ju je poslao malo pokraj gola. No, jedinstvenu tehniku udaranja vanjskom stranom kopačke i dobivanja rotacije koju je nemoguće zaustaviti uspješno je zadržao iako je prošlo gotovo cijelo desetljeće od završetka karijere…