FIFA_SP_2018.svg

oprezni 'tricolori'

Brutalno iskreni francuski kapetan uoči finala s Hrvatskom otkrio je čega se on i suigrači najviše plaše

Bionic
Reading

U trenucima dok je francuska javnost bahato već proslavila osvajanje svjetskog naslova, kapetan 'tricolora' Hugo Lloris smiruje strasti poručivši kako tek slijedi najteži korak...

'Mi smo u svom mjehuru od sapunice, premda smo vidjeli snimke iz domovine. Međutim, još nismo završili posao. Ispred nas je kvalitetan suparnik koji zaslužuje sve pohvale. Hrvatska je pokazala nevjerojatne fizičke i mentalne vrijednosti. Morat ćemo igrati sjajno, ako želimo pobijediti', kazao je Hugo Lloris (31), francuski kapetan i golman londonskog Tottenhama.

Lloris je naglasio kako Hrvatska ima sjaje individualce i jaki momčadski duh što je pokazala igrajući tri produžetka.

'Hrvatska cijeli turnir pokazuje svoje vrijednosti, do finala se probila nakon tri produžetka. Imaju jak momčadski duh, poštujemo ih i morat ćemo igrati savršeno', oprezan je francuski kapetan koji ipak priznaje kako nije nervozan uoči sutrašnjeg finala. No, naglašava Lloris da većina njegovih suigrača još nije svjesna što je napravila...

'Mirni smo i hladnokrvni, kao da nismo svjesni što smo napravili. Dobro smo fizički i psihički spremni i ispred nas je utakmica naših karijera', rekao je Lloris koji igra svoje treće Svjetsko prvenstvo. Na posljednja dva njegovi 'tricolori' se nisu proslavili - u Južnoj Africi 2010. godine su ispali u grupi, a prije četiri godine u Brazilu u četvrtfinalu.

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

'Prolazimo najljepše trenutke karijere, trebamo uživati u svakom trenutku jer ovo je poslastica', dodao je Lloris koji je uz golmana belgijske reprezentacije Thibauta Courtoisa i našeg junaka Danijela Subašića glavni kandidat za nagradu za najboljeg golmana prvenstva.

'Subašić je sjajan vratar, cijeli turnir je na visokoj razini. Moramo se koncentrirati i biti pravi bez obzira igrali li 90 ili 120 minuta', kazao je Lloris te se osvrnuo i na poraz od Portugala u finalu EP-a prije dvije godine.

  • +3
SP u nogometu, polufinale: Francuska - Belgija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Bilo je teško probaviti poraz, ali nogomet je takav. Sada nam se ukazala druga prilika, moramo je ugrabiti. Mnogo se promijenilo od tada', prisjetio se francuski kapetan te obećao:

'Neće se ponoviti EP, ovoga puta nema euforije, smireni smo i znamo što nas čeka. Slijedi nam zadnja utakmica na turniru, moramo biti kolektivno snažni, do sada smo svaki izazov nadišli, a sutra će biti još već izazov. Slijedi nam posebna utakmica i sve što je okružuje je posebno.'