FIFA_SP_2018.svg

jedan od najskupljih

Zvijezda francuske reprezentacije bez dlake na jeziku; misle li tako i njegovi suigrači?

Bionic
Reading

Francuski veznjak Paul Pogba s velikim je poštovanjem govorio o hrvatskoj reprezentaciji uoči finala SP-a koje će igrati u nedjelju od 17 sati na moskovskom stadionu Lužnjiki...

'Iako je Luka Modrić motor hrvatske reprezentacije, Modrić nije Hrvatska. Tu su još Mandžukić, Rakitić, Perišić, a i njihovi braniči su izvrsni igrači. I zato se ne možemo fokusirati samo na zaustavljanje Modrića', izjavio je Paul Pogba.

Hrvatska je u sve tri utakmice nokaut faze SP-a igrala produžetke, Dansku i Rusiju je dobila nakon boljeg izvođenja penala, a Englesku u produžetku golom Mandžukića u 109. minuti. Također, u svim tim utakmicama Hrvatska se je vraćala iz minusa.

'Možda neki misle da to znači da je Hrvatska došla do finala uz puno muke i problema, ali za mene je to znak da se radi o momčadi s puno talenta. Hrvati sigurno žele pobijediti u finalu i staviti zvjezdicu iznad reprezentativnog grba. Ja imam na dresu zvjezdicu, ali želio bih još jednu, koju sam ja osvojio', kazao je Pogba koji je jedan od pet najskupljih nogometaša u povijesti.

Veznjak francuske reprezentacije i Manchester Uniteda istaknuo je da je mentalitet ove francuske reprezentacije drugačiji, te da ne želi da im se ponovi situacija s Eura od prije dvije godine na kojem su bili domaćini

'Kad smo prije dvije godine na Euru u polufinalu dobili Njemačku (2:0) mislili smo da smo obavili većinu posla. I u finalnu utakmicu protiv Portugala ušli smo kao da smo već prvaci. To nam se više ne smije ponoviti. Naš plan je dobiti utakmicu, ali nismo favoriti u finalu', oprezan je Pogba.

  • +3
SP u nogometu, polufinale: Francuska - Belgija Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Francuska je u finalu Eura 2016. izgubila od Portugala 1:0 nakon produžetaka, s tim da su Portugalci već u 25. minuti ostali bez Cristiana Ronalda, koji je napustio teren zbog ozljede. Pobjednički gol za Portugal postigao je u 109. minuti Eder, malo poznati napadač Lillea, koji je na Euru 2016. tri puta ulazio u igru kao zamjena.

A Hrvatska je u finale SP u Rusiji ušla pobijedivši Englesku 2:1, također u produžetku, a strijelac pobjedničkog gola bio je Mario Mandžukić, također u 109. minuti. Edera nije bilo u portugalskoj reprezentaciji na ovom SP u Rusiji, dok Mandžukić igra u vrhunskoj formi.

  • +43
SP 2018., četvrtfinale: Urugvaj - Francuska Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia