FIFA_SP_2018.svg

recept za 'tricolore'

Ovo je hrvatski sastav za finale Svjetskog prvenstva; izbornik Dalić sprema iznenađenje

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 14.07.2018 16:52
  • Objavljeno 14.07.2018 u 16:52
Bionic
Reading

Hrvatska u nedjelju od 17 sati u Moskvi igra finale Svjetskog prvenstva! Vjerovali vi ili ne, ali izabranici Zlatka Dalića došli su na korak do besmrtnosti. S druge će strane stajati Francuska, no i za njih hrvatski izbornik ima rješenje

U petak je sve izgledalo pomalo napeto i neizvjesno jer trening hrvatske reprezentacije propustila su čak petorica naših prvotimaca - Ivan Perišić, Ivan Strinić, Šime Vrsaljko, Dejan Lovren i Danijel Subašić. Za brigu i paniku još nije vrijeme jer izvori bliski našoj reprezentaciji govore kako su dečki trening preskočili samo 'predostrožnosti radi'.

No, čini se kako izbornik Dalić ipak ima razloga za brigu, iako su liječnička služba i naši fizioterapeuti složni u tvrdnjama kako će za finale s Francuzima svi biti spremni. Problem je, kako se sada čini, ozljeda Ivana Strinića. Odigrao je popularni Strina svoju rolu na lijevome boku savršeno, no u polufinalu protiv Engleza morao je izaći zbog ozljede prepona... Dojam je kako ozljeda nije bezazlena te je baš Strinić Dalićeva najveća dilema.

  • +35
Hrvatska nogometna reprezentacija na SP- u Rusiji 2018. - sve o 22 heroja Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Profimedia / Igor Kralj/PIXSELL

Jasno je da su svi spremni istrčati i 'na jednoj nozi', no za finale svi moraju biti maksimalno spremni. Perišić, Vrsaljko, Lovren i Subašić će biti 100 posto, no Strinić - barem se tako sada čini - ipak neće moći.

  • +22
Trening Hrvatske uoči finala s Francuskom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Zato bi Dalić na njegovo mjesto ubacio Josipa Pivarića koji ga je i inače mijenjao, a svoju je minutažu maksimalno iskoristio. Problem? Strinić je defenzivno puno korisniji od Pivarića kojemu je ofenziva ipak jača strana.

Ako na posljednjem treningu u subotu predvečer neće biti nekih većih problema, na teren bi u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuza trebalo istrčati sljedeći sastav Hrvatske: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić - Brozović, Rakitić, Modrić - Rebić, Perišić - Mandžukić.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL