došao je i taj dan

Bombastične vijesti stižu iz Italije, Marcelo Brozović svoju je epizodu u Interu definitivno završio

28.01.2023 u 08:44

Bionic
Reading

Talijanski sportski dnevni list La Gazzetta dello Sport u današnjem broju donosi senzaciju iz Intera - klub je službeno odlučio prodati hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića (30), naš je veznjak stavljen na transfer listu i sad čelni ljudi 'nerazzurra' čekaju konkretne ponude

Marcelo Brozović (30) nakon osam godina napušta Inter! Objavio je to najtiražniji talijanski dnevni list La Gazzetta dello Sport u subotnjem izdanju potvrdivši da je Inter našeg reprezentativca i službeno stavio na transfer-listu!

Podsjetimo, Marcelo Brozović je u siječnju 2015. godine stigao u milanski Inter iz Dinama te je od tada za 'nerazzurre' odigrao 302 utakmice, zabio je 30 golova uz još 37 asistencija. Jedan je od najvažnijih igrača Intera, nedavno je potpisao novi ugovor do ljeta 2026. godine, ali sad je jasno da ga na San Siru neće odraditi do kraja.

Naime, u Interu su shvatili da Brozović nije nezamjenjiv kako su sve do sada mislili. On je ove sezone zbog problema s ozljedama odigrao tek 12 utakmica. Prvo je krajem rujna prošle godine ozlijedio zadnju ložu na utakmici protiv Austrije u Ligi nacija. Inter je nakon oporavka 'štedio', ali Brozović je otišao na SP s Hrvatskom te se ponovno ozlijedio na susretu protiv Argentine. Zbog toga je propustio utakmicu za treće mjesto s Marokom.

Polufinale SP-a bila mu je posljednja utakmica koju je odigrao, izvan terena je mjesec i pol dana, a u Interu su sad shvatili da mogu igrati bez, do sada, nezamjenjivog Marcela Brozovića!

'Iako je produljio ugovor s klubom do ljeta 2026. godine i dobio veću plaću, što sad iznosi 6.5 milijuna eura godišnje plus bonuse, u Interu su ga odlučili postaviti na transfer-listu', tvrdi La Gazzetta dello Sport te pojašnjava:

'Klub je bio 'brozocentričan' sve ove godine, a ono što je donedavno bilo nezamislivo sada će postati moguće, Marcelo Brozović je na prodaju. Osim što je Inter shvatio da postoji život i nakon Brozovića, u klubu znaju da je ovo zadnji trenutak da ga se proda za veliki novac nekom od najbogatijih klubova', tvrdi Gazzetta.

A gdje će onda Brozović? Pa već neko vrijeme 'koketira' s Barcelonom koja je svojevremeno Interu nudila razmjenu igrača, a nije tajna da bi ga u svojoj momčadi vrlo rado želio i trener Real Madrida Carlo Ancelotti.

Ali nisu Barca i Real jedini koji se bore za našeg veznjaka, prije svih je tu Chelsea, ali i posrnuli talijanski velikan Juventus.

Inter za Marcela Brozović bez imalo srama može tražiti odštetu od najmanje 40 milijuna eura, no prijelazni se rok opasno bliži kraju pa bi i cijena mogla biti nešto niža.