samo da se ne ljuti

Barcelona je krenula u kupovinu pojačanja tek nakon što je to odobrio - Leo Messi

02.01.2018 u 19:08

Bionic
Reading

Jasno je da će se u momčadi Barcelone nešto pitati i ponajboljeg svjetskog nogometaša, no priče koje su plasirali pojedini španjolski mediji gotovo da graniče s nevjerojatnim. Navodno je Leo Messi prvi i posljednji koji daje dozvolu da neko od pojačanja uopće dođe na Nou Camp...

Španjolski mediji navode kako je Leo Messi bio 'jako razočaran, čak i pomalo ljutit' zbog propusta čelnika Barcelone prošlog ljeta. Naljutila ga je činjenica da su ispali - škrtice! Naime, Barca je u kolovozu prošle godine Liverpoolu za brazilskog veznjaka Philippea Coutinha (25) ponudila 'samo' 130 milijuna eura.

Mislili su Katalonci kako će na Anfieldu 'skinuti gaće' i samo tako im prepustiti svog praktički najboljeg igrača. Da se razumijemo, 130 milijuna eura je više nego korektna ponuda, ali... Dala je Barca za puno veće 'rupetine' od igrača popriličan novac, a Coutinho je onaj koji čini razliku na terenu. Jasno je to i Leu Messiju koji baš i ne obožava Brazilce, posebno nakon što ga je 'izdao' Neymar i prebjegao u PSG. No, Messi nije odustajao, izričito je od klupskih čelnika tražio da pod svaku cijenu dovedu Coutinha.

  • +9
Lionel Messi Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Zato su sada 'podebljali' ponudu, na 150 milijuna eura, i čini se da su blizu dogovora s Liverpoolom koji je u prvi trenutak tražio čak 180 milijuna... U cijelom će transferu i 'redsi' fino zaraditi jer su Coutinha 2013. godine doveli iz Intera za samo 10 milijuna eura. I svi bi trebali biti zadovoljni - Messi jer je dobio suigrača kojeg je želio, Barca koja je 'primirila' svog vođu, a i Liverpool koji je 'masno' zaradio.

No, priča tu ne staje. Zimski je prijelazni rok prilika da se dođe do zanimljivih pojačanja, a zna to i Leo Messi. Pa je Argentinac tako, prema pisanjima medija bliskih klubu, odlučio dodatno 'zakuhati'.

  • +8
Liverpool - Everton, 16. kolo Premiershipa, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: PHIL NOBLE

Zatražio je tako Messi da klub odmah počne raditi na dovođenju Dele Allija, zvijezda Tottenhama i inače je visoko na listi Barceloninih želja, ali problem su 'tvrdi' pregovarači 'spursa'. Daniel Levy već je 'izuo iz cipela' najveće svjetske klubove, sjetite se samo pregovora s Realom oko prodaje Luke Modrića i Garetha Balea, nemojte misliti da će Barceloni 'progledati kroz prste'.

Početna cijena za Allija je 100 milijuna eura, ispod te cifre Levy niti neće sjesti za pregovarački stol, a Barca ima samo jedan problem. Ako sada kupi Coutinha, a čini se kako je posao s Liverpoolom praktički gotov, neće imati dovoljno novca za još jednu zvijezdu. A to će naljutiti najveću zvijezdu - Messija!

  • +11
Premier liga, Manchester City - Tottenham Hotspur Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Phil Noble

Dojam je kako bi za početak mogli 'provjetriti' svlačionicu, već su se 'riješili' Mascherana i Arde Turana, pokušavaju prodati i Douglasa koji se pokazao kao veliki promašaj, no 'u izlog' će morati još pokoji igrač jer novca za Coutinha i Allija u istom prijelaznom roku jednostavno nema... A Lea Messija se ne smije previše ljutiti...