ples milijuna

Tko je ovdje lud?! Već u prvim minutama prijelaznog roka potvrđen je rekordni transfer

01.01.2018 u 19:00

Bionic
Reading

Točno u ponoć, s prvim sekundama nove 2018. godine započeo je zimski prijelazni rok za nogometaše. Kao i svakog siječnja, treba očekivati spektakularne transfere i još spektakularnije cifre. A ove bi zime - ako je suditi prema samom početku - moglo biti najzanimljivije u povijesti

Teško se prisjetiti da je u jednom od prethodnih zimskih prijelaznih rokova bilo toliko 'zvučnih' imena i 'jakih' igrača u isto vrijeme. No, siječanj 2018. godine mogao bi ostati zapamćen kao najizdašniji prijelazni rok u povijesti.

Nije to teško zaključiti, posebice nakon što je u prvim trenucima 2018. godine Liverpool i službeno potvrdio kako je Virgil van Dijk novi član 'redsa'. Suludo je to što je na Anfield stigao iz S'hamptona za odštetu od 85 milijuna eura, a time je i službeno postao najskuplji branič u povijesti nogometa. OK, kad se sjetite komičnih i nespretnih reakcija Liverpoolovih obrambenih igrača jasno je zašto je Jürgen Klopp insistirao na dolasku Van Dijka. Bez obzira na cijenu...

Atletico Madrid predstavio je povratnika u svoje redove, Diego Costa (29) vratio se u Španjolsku, a 'rojiblancosi' su Chelseaju za njega platili 66 milijuna eura. Problem? Da! S obzirom na to da su ga u ljeto 2014. godine Chelseaju prodali za 40 milijuna. Nakon tri i pol sezone Atletico je dobio nazad igrača i 'minus' od 26 milijuna eura. Valjda znaju što čine...

Jasno da znaju, jer Antoine Griezmann je na izlaznim vratima - prvi u redu još od ljeta čeka Jose Mourinho koji ga želi na Old Traffordu (posebno sada kad su ozlijeđeni Lukaku i ponovno Ibrahimović) i spreman je srušiti sve rekorde. A mogao bi jer i Real je 'bacio oko' na francuskog napadača, Zinedine Zidane jednog bi Francuza (Benzema) želio zamijeniti mlađim u ubojitijim...

  • +11
La Liga, Atletico Madrid - Real Madrid Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Juan Medina

Tako bi Griezmann, čisto zbog zakona ponude i potražnje, mogao postati jedan od najskupljih nogometaša. Teško da će srušiti rekorde Neymara, Mbappea ili Dembelea, ali neće biti daleko od njihovih nevjerojatnih cifri.

Od ostalih zvučnih imena tu su Alexis Sanchez i Mesut Özil koji su za Arsenal odigrali svoje. Alexis će vrlo vjerojatno prema Manchester Cityju, no žele ga PSG i Real.

U PSG-u su također najavili 'rekonstrukciju', spremni su prodati Juliena Draxlera, Javija Pastorea, Angela Di Mariju i Lucasa Mouru, a željeli bi iz Seville dovesti N'Zonzija ili Liverpoolova Emre Cana.

  • +11
PSG - Bayern, 2. kolo LP, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: BENOIT TESSIER

Liverpoolu 'prijeti' i Barcelona, čini se kako će Katalonci sada učiniti sve da dovedu Philippea Coutinha. Cijena ne predstavlja problem, ljetos su se previše 'natezali', sad ne žele izgubiti sjajnog Brazilca.

Chelseajev Eden Hazard je na 'sto muka', čeka ga teška odluka. Navodno su i Manchster United i Real Madrid pristali platiti odštetu 'građanima', sad je samo na belgijskom reprezentativcu da odluči gdje će nastaviti karijeru.

Zanimljivo će biti vidjeti koliko će novca 'zavrtjeti' transferi sjajnog Schalkeovog veznjaka Leona Goretzkog kojeg traži 'pola Europe', a on dvoji - Bayern ili Juventus... Slobodna je i Atleticova legenda Juanfran, Juan Mata, Daley Blind i Ander Herrera čekaju nove ponude, isto tako i 'neprilagođeni' Mario Balotelli koji je već najavio da se bliži rastanak s momčadi Nice. 

  • +10
Liga prvaka, Tottenham - Real Madrid, 4. kolo, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH

U Realu 'love' golmana Athletic Bilbaa i španjolske reprezentacije Kepu Arrizabalagu (23). Osim toga intenzivno traže i napadača - spominju se Mauro Icardi, Timo Werner, Harry Kane i Mohamed Salah. Real je navodno čak spreman Tottenhamu za Kanea ponuditi 150 milijuna eura i u paketu 'vratiti' Garetha Balea! 

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi prijelazni rok još nije započeo, ali poznato je kako Mario Gavranović iz Rijeke odlazi u Dinamo...