susret godine

[ANKETA] Hoće li Hrvatska nakon utakmice sa Slovačkom ići na Euro 2020. ili će nas gosti ipak udaljiti od velikog natjecanja?

15.11.2019 u 21:12

Bionic
Reading

Hrvatskoj je i bod dovoljan za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine, dok Slovačka treba pobjedu

Hrvatska u subotu u 20:45 dočekuje Slovačku u posljednjem kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo 2020. godine. Meteorolozi predviđaju veliku kišu koja bi mogla pokvariti izvedbu na terenu, ali i potpuno odgoditi utakmicu.

'Nadam se da odigravanje utakmice neće doći u pitanje, a uvjeti će biti takvi kakvi će biti. To ćemo vidjeti sutra. Ovih dana je bilo jako dobro, a za sutra je nešto lošija prognoza, ali nadam se da to neće utjecati na izvedbu na terenu', rekao je kapetan Vatrenih Luka Modrić na konferenciji za medije uoči susreta.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj

Osim kiše, Hrvatska ima problema s ozljedama i kartonima. Domagoj Vida i Dejan Lovren sami su sebe eliminirali žutim kartonima, a kasnije su zbog ozljede otpali i neki vrlo važni igrači poput Ivana Rakitića, Andreja Kramarića i Mateja Mitrovića.

'Nije to utjecalo na nas. Sigurno da su igrači kojih nema vrlo važni i da će nam nedostajati, ali oni koji ih mijenjaju će pokazati da su tu s pravom i da će odigrati na visokom nivou. Svaki puta su igrači koji su mijenjali one koji nedostaju dobro odradili posao i vjerujem da će tako biti i sada', rekao je Modrić.

Hrvatskoj za plasman na Euro treba barem bod u Rijeci, ali Vatreni su najavili da idu na pobjedu. Ipak, nešto će se pitati i Slovačku koja je ovaj susret shvatila puno ozbiljnije nakon što ih je u prvom međusobnom dvoboju u Trnavi Hrvatska razbila s 4:0. Slovački izbornik Pavel Hapal je rekao kako je Hrvatska favorit, ali kako ne pobjeđuju uvijek favoriti, te dodao kako vjeruje da će u utakmici na Rujevici biti upravo tako.

Slovačkoj je pobjeda nužna za ostanak u igri za Euro 2020., dok je Hrvatskoj dosta i bod. Što mislite, koji će biti ishod utakmice na Rujevici?