svi igrači spremni

Slovaci 'nabrijani' na Hrvatsku: 'Govorili su da je ovo utakmica koju ne možemo dobiti, ali ne pobjeđuje uvijek favorit'

15.11.2019 u 19:20

Bionic
Reading

Slovački izbornik Pavel Hapal i kapetan Marek Hamšik najavili su ogled s Hrvatskom na Rujevici

Kapetan slovačke nogometne reprezentacije Marek Hamšik na posljednjoj konferenciji za novinare uoči subotnjeg ogleda na Rujevici protiv Hrvatske naglasio je kako slovačka reprezentacija u svaku utakmicu ulazi maksimalno, dodavši kako je skupina iznimno zahtjevna.

Hamšik je istaknuo kako su u slovačkom taboru svjesni kvalitete svjetskih doprvaka, ali i da će se boriti za svaku loptu.

"Hrvatska ima dobre igrače. Na utakmici u Trnavi su iskoristili svaku našu pogrešku, a mi svoje prilike nismo. Možda smo odigrali malo preotvoreno," kazao je.

Bivši veznjak Napolija, koji trenutačno igra u kineskom Dalian Yifang, komentirao je i moguće vremenske neprilike.

"Teren je dobar za igru. Igrali smo mnogo utakmica na kiši pa neće biti problema. Igrat ćemo na maksimumu bilo na suncu ili kiši", istaknuo je. Nije ga smetao niti vrlo jak vjetar koji je puhao u Rijeci.

"Vjetar smo osjetili u zrakoplovu, dok smo dolazili, ali na stadionu se manje osjeti zbog zaštite koju pružaju tribine."

Slovački izbornik Pavel Hapal naglasio je da će svaki nogometaš reći da kiša nije problem, ali da prejaki vjetar može biti. Rekao je da uopće ne razmišljaju o opciji odgađanja utakmice za nedjelju, kako glase nagađanja vezana uz najavu kišnog nevremena u subotu navečer.

"Svi igrači koji su stigli s ekipom su zdravi i spremni za igru," kazao je Hapal dodavši kako večerašnji trening ne odlučuje o konačnom sastavu, jer je već dogovoren.

Upitan da komentira utakmicu u Trnavi, rekao je da slovački nogometaši nisu bili dovoljno dobri u duelima, te da to mora biti na višoj razini u subotu.

"Prije početka kvalifikacija se govorilo da je ovo jedna od utakmica koju Slovačka sigurno ne može dobiti", naveo je jedan od novinara, na što je Hapal naglasio da je on odigrao mnogo utakmica u kojima nije bio favorit, a uspio ih je dobiti.

"Vjerujem da ovo može biti jedna od njih", zaključio je.

Na početku konferencije za novinare Hamšik i Hapal su izrazili sućut zbog teške prometne nesreće ovoga tjedna na zapadu Slovačke u kojoj je, u sudaru autobusa i kamiona, poginulo najmanje 13 osoba.

Hrvatska - Slovačka, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: tportal / Igor Soban, Ivo Cagalj, Sanjin Strukic, Slavko Midzor, Igor Kralj