pretkvalifikacije za EuroBasket 2025.

Aco Petrović objavio popis za utakmice protiv Austrije i Poljske; u posljednji je trenutak otpao važan igrač...

02.11.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Sportski direktor i vršitelj dužnosti izbornika hrvatske muške košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je popis od 15 igrača na koje računa za sljedeće dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na EuroBasket 2025. godine, a koje će se igrati u studenom...

Hrvatska će 10. studenoga gostovati kod Austrije u Grazu, dok će tri dana kasnije u KC Dražen Petrović u Zagrebu dočekati Poljsku. Na okupljanju 7. studenoga izbornik Aco Petrović očekuje sljedeće igrače:

Roko Prkačin (Girona), Danko Branković, Matej Rudan (oba Mega), Dario Drežnjak, Luka Božić (oba Zadar), Tomislav Ivišić, Mateo Drežnjak (oba SC Derby), Dragan Bender (Obraidoro), Filip Bundović, Borna Kapusta (oba Cibona), Toni Nakić (Breogan), Toni Perković (Orleans Loiret), Roko Badžim (Konyaspor), Dominik Mavra (Split) i Vito Kučić (Cedevita Junior).

Na žalost, s popisa su izostali neki igrači na koje je Aco Petrović računao...

'Iz Albe su me obavijestili kako Jaleen Smith, kojeg smo očekivali barem za zagrebačku utakmicu, još uvijek nije potpuno spreman te oni ne žele riskirati ozljedu u reprezentaciji. Treba napomenuti i kako su Karlo Matković i Lovro Gnjidić također ozlijeđeni pa neće sudjelovati u nadolazećoj akciji, a dodao bih i to da je na širu listu upao Lovro Mazalin. S obzirom na zgusnute rasporede klubova ovog vikenda, iskreno se nadam kako će svi igrači ostati zdravi i da neće biti dodatnih ozljeda', pojasnio je Petrović.

Hrvatska je nakon prva dva kola odigrana u kolovozu vodeća na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 2-0 ispred Poljske i Švicarske koje su na 1-1, dok je na dnu Austrija sa 0-2. Plasman dalje izborit će samo pobjednik skupine.