liga prvaka

Ovo je momčad Dinama koja će večeras u Londonu istrčati protiv Chelseaja; Ante Čačić ima dva velika problema...

02.11.2022 u 09:08

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama večeras (21 sat, MAXtv, Arenasport 1, HRT2) igraju utakmicu 6. kola Lige prvaka protiv Chelseaja. 'Modri' na Stamford Bridgeu završavaju svoj ovosezonski put u Ligi prvaka, ali se u isto vrijeme bore za treće mjesto u skupini i nastavak natjecanja u Europskoj ligi

Dinamo se večeras u Londonu protiv Chelseaja oprašta od Lige prvaka, ali 'modri' igraju za sebe jer im eventualna pobjeda na Stamford Bridgeu daje nadu za osvajanje trećeg mjesta u skupini i nastavak natjecanja u Europskoj ligi. No, da bi se to ostvarilo Dinamu, osim pobjede protiv Chelseaja, treba i pobjeda Milana protiv RB Salzburga.

'Chelsea je apsolutni favorit, ali bio je i u Zagrebu. Zahvaljujući toj pobjedi, još uvijek imamo šansu za europsko proljeće', kazao je u najavi utakmice trener Dinama Ante Čačić te dodao:

'Ovo je drugačija utakmica od prve, oni su tada bili na početku sezone, a mi u najboljem izdanju... Dogodi se takva utakmica koja se njima dogodila, mi smo bili dobri i koncentrirani. Imali smo sjajnu kontru koju je Oršić završio. Na kraju je stradao trener, nisam to previše razumio... Kako god večeras završilo, ponosan sam na svoje igrače. Imali smo dobre utakmice, ali uvijek je nešto nedostajalo. Bit će vremena za analizu. Očekujem pun stadion, prekrasan ambijent. Očekujem da igrači daju svoj maksimum. Koliko će to biti dovoljno za rezultat, vidjet ćemo...'

No, Čačić uoči sraza s Chelseajem ima popriličnih problema...

'Imamo i malih poteškoća, Mišić nije trenirao, vidjet ćemo što će biti sa Šutalom, Dilaver je ostao kod kuće zbog problema s trbušnim zidom. Mišić ima probavnih problema, a Josip Šutalo je dobio udarac protiv Milana i ima blagu kontuziju kvadricepsa. Sa Šutalom nećemo riskirati ako ne bude 100 posto spreman, ali vjerujem da će ipak moći', otkrio je Čačić te zaključio:

  • +36
Dinamo - Milan, 5. kolo Lige prvaka, 2022/23. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

'Tražit ćemo i ovdje svoju šansu, želimo izgledati dostojni Ligi prvaka, na tome ćemo inzistirati. Htio bih i da zaigraju neki igrači koji su manje participirali u Ligi prvaka. Kao Bulat, Baturina, Špikić...'

Pa ipak, Ante Čačić nije trener koji je sklon riziku i eksperimentima, pa tako ni večeras na Stamford Bridgeu gotovo sigurno neće iznenaditi s izborom prvih 11. A taj potencijalni sastav trebao bi ovako izgledati:

Livaković - Perić, J. Šutalo, Ristovski - Ljubičić, Mišić, Ademi, Ivanušec, Moharrami - Oršić, Petković

Na golu je siguran Livaković, a kako će Dinamo igrati u sustavu 3-5-2 ispred njega će se posložiti stoperski trojac kojeg čine Perić, Josip Šutalo i Ristovski. Vezni će red kontrolirati Mišić i Ademi, a u Londonu će njih dvojica ipak biti defenzivnije orijentirani. Ispred njih će biti Ivanušec, na lijevom boku će svoje mjesto zauzeti Ljubičić, desno će biti Moharrami. dok će napadački dvojac činiti Oršić i Petković.

Utakmicu Chelseaja i Dinama sudi Francuz Francois Letexier, pomoćnici su mu Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, VAR sudac je Jerome Brisard, a AVAR sudac Marco Fritz.

Standings provided by Sofascore